Belföld

A Renault olcsón vásárolná ki a Dacia részvényeseit

Az Automobile Dacia cég részvényeinek felvásárlására készül a francia Renault. Ha sikerül kivásárolnia a franciáknak a kisrészvényeseket, akkor kivezetik a bukaresti tőzsdéről az autógyár papírjait.

Az Automobile Dacia zártkörűvé tétele, illetve az erről szóló előzetes közlemény nyomán már január 24-én felfüggesztették a cég papírjainak kereskedését a börzén. A Renault-nak most tíz napot kell várnia, arra, tiltakozik-e bárki is a felvásárlás ellen. Ha nem ellenkezik senki, akkor 90 napon belül megteheti a felvásárlási ajánlatot a francia cég.

A Renault 92,72 százalékos részesedéssel rendelkezik a Daciában, márpedig a román törvények szerint 90 százalék fölött kötelező felvásárlási ajánlatot tennie. A Renault tranzakciójában az ING Barings Securities Romania közreműködik tanácsadóként és közvetítőként.

A kisrészvényesek a hírek szerint elégedetlenek a Renault 1200 lejes részvényenkénti ajánlatával. Három évvel ezelőtt ugyanis még 5000 lejt értek a cég papírjai. Most egyébként 810 lejen állnak a Dacia-részvények.

Egyéb romániai híreinket Balkáni figyelő rovatunkban olvashatják.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik