Belföld

Betegsége miatt nem hallgatják ki Simon Lászlót

Súlyos betegsége miatt nem lehet kihallgatni Simon Lászlót, Torgyán egykori bizalmasát. A hűtlen kezeléssel gyanúsított férfit ezért nem tartóztatták le, hanem házi őrizetbe helyezték és jelenleg a János kórházban kezelik. A Fővárosi Főügyészség fellebbezett a döntés ellen, továbbra is a férfi letartóztatását akarják elérni.

Negyedik napja nem tudja kihallgatni a rendőrség a csütörtökön este őrizetbe vett Simon Lászlót, Torgyán József egykori bizalmasát. A hűtlen kezeléssel gyanúsított férfi egészségi állapota ugyanis annyira megromlott az utóbbi időben, hogy az orvosok szerint nincs kihallgatható állapotban, kórházi kezelésre szorul. Bánáti János, Simon ügyvédje elmondta, hogy annyira megromlott védence egészségi állapota, hogy belátható időn belül nem is lehet kihallgatni.

Az ügyben eljáró bíró is csak Simon kórházi ágyánál tudott találkozni a férfival. A gyanúsított állapotára tekintettel így a bíró – az ügyészi indítvány ellenére – nem rendelte el előzetes letartóztatását. Sódor István fővárosi főügyész az MTI-nek elmondta: megfellebbezték a bíróság döntését, másodfokon a Fővárosi Bíróság dönt Simon előzetes letartóztatásáról.

Simon Lászlót – aki Torgyán Jószef egykori agrárminszter tanácsadója volt – 150 milliós hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség egy búzaügylet kapcsán. A férfi két és fél évig Izraelben rejtőzködött, miután 2001 nyarán több agrárcég vezetőjét letartóztatták. Csütörtökön érkezett Ferihegyre, ahol azonnal őrizetbe vették. Érkezéséről ugyanis előre értesítette a hatóságokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik