Belföld

Peren kívüli megegyezéssel zárul a Graphisoft és a CadLine ügye

A Graphisoft N.V. és a CadLine Kft. peren kívül megegyezett szerzői jogi vitás ügyük lezárásában, és azt a bíróság előtt bejelentették - közölte a Graphisoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

A Graphisoft és a CadLine megállapodott abban, hogy kölcsönösen semmifajta igényük nincsen a másik fél szoftvereinek szerzőségével, kifejlesztésével, forgalmazásával, terjesztésével kapcsolatban.

A felek egyezségükben kitértek arra is, hogy a jövőben tartózkodnak a sajtóban, valamint vevőik és viszonteladóik felé minden olyan nyilatkozattételtől, amely a másik félre nézve hátrányos megállapításokat tartalmazna.

A Graphisoft 2000 áprilisban indított pert a Cadline kft. ellen szerzői jog megsértése miatt. A Graphisoft álláspontja szerint a CadLine építészeti szoftvere, az ArchiLINE a Graphisoft egy korábbi, ma már nem forgalmazott szoftverén alapul, és így szerzői jogokat sért. A CadLine Kft. kérte a kereset elutasítását, egyben tisztességtelen piaci magatartás miatt viszontkeresetet nyújtott be a Graphisofttal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik