Belföld

Miniszterelnöki köszöntés Kornai Jánosnak

admin
admin

2003. 01. 21. 17:03

Medgyessy Péter miniszterelnök levélben köszöntötte kedden a hetvenötödik születésnapját ünneplő Kornai Jánost. A világhírű magyar közgazdász számos neves egyetem díszdoktora, többek között Széchenyi-díjjal, Alexander von Humboldt-díjjal, a Francia Becsületrend tiszti fokozatával tüntették ki munkájáért.

Medgyessy Péter levelében elismerően szól arról, hogy Kornai János tudományos munkássága segített felismerni a szocialista rendszerben a változtatás szükségességét, számos tanácsával hozzájárult a zökkenőmentes rendszerváltozáshoz, a piacgazdaság kialakulásához és megszilárdulásához Magyarországon.

A miniszterelnök szerint a tudós az elmúlt tizenhárom évben építő kritikáival támasza volt a magyar gazdaság fejlődésének, gazdaság- és társadalompolitikai üzeneteire figyelnie kell minden felelős politikusnak, mert azok hazánk érdekeit szolgálják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.