Belföld

A Magyar Nemzet is kap pénzt a külügyminisztériumtól

A Külügyminisztérium pályázati keretek között huszonnégy megyei és országos napilapnak nyújt nyolcvanmillió forintnyi támogatást, ezzel segítve a lakosság uniós felkészítését.

A pályázaton elnyert támogatás mértéke 1,5 és nyolcmillió forint között mozog. Eme forrás felhasználásával valamennyi lap 2003 február és júniusa között cikkeket, tematikus oldalakat jelentet meg a magyar társadalmat leginkább érdeklő kérdésekről, az uniós csatlakozást követő változásokról, és a gyakorlati tudnivalókról.


Az áprilisi népszavazás előtt bizonyos kérdések felértékelődhetnek, a pályázat nyertesei ezeket kiemelten kezelik a lap EU rovataiban, cikkeiben, mivel a 2002 novemberében kiírt külügyminisztériumi pályázat eredeti célja az volt, hogy a lakosság a népszavazás előtt kapjon világos választ a még megválaszolatlan kérdésekre.

A támogatott lapok listája: Világgazdaság, Napi Gazdaság, Metro, Blikk, Mai nap, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Népszava, Budapesti Nap, 24 óra, Heves Megyei Hírlap, Kisalföld, Nógrád Megyei Hírlap, Déli Hírlap, Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország, Hajdú-Bihari Napló, Békés Megyei Hírlap, Petőfi Népe, Délvilág-Délmagyarország, Új Néplap-Jászkun Krónika, Komárom-Esztergom Megyei Hírlap, Somogyi Hírlap, Tolnai Népújság, Új Dunántúli Napló.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik