Belföld

FHB-kamatcsökkentés február elsején

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. 2003. február 1-jén csökkenti a nem támogatott lakáshitelek kamatait, az intézkedés az államilag támogatott lakáskölcsönöket nem érinti.

A bank keddi közleménye szerint az ötévente változó
kamatozású hitelnél 13,9 százalékról 12 százalékra, az évente változó kamatozású kölcsönöknél 15,4 százalékról 14 százalékra csökken a kamat.

A kezelési költség változatlanul évi 1,5 százalék, ami tartalmazza a hitelfedezeti életbiztosítás díját is. Az FHB a nem támogatott, szabadon felhasználható általános jelzáloghitelek piacán is kedvező kamattal kíván jelen lenni.

Február elsejétől a szabadon felhasználható, ötévente változó kamatozású hitelek kamatát 13,9 százalékról 12,5 százalékra csökkenti.

Az évente változó kamatozású szabadon felhasználható általános jelzáloghiteleknél a kamat a jelenlegi 15,9 százalékról 14,5 százalékra módosul. Állami támogatás mellett használt lakás vásárlására, bővítésére, korszerűsítésére továbbra is 5,4 százalékos kamattal, új lakás vásárlására és építésére – házaspároknak és gyermeküket egyedül nevelőknek – 2,9 százalékos kamat mellett nyújt kölcsönt az FHB.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a bank jelzáloglevél
kibocsátásával a tőkepiacról szerzi be a kölcsönnyújtáshoz szükséges forrásait, kamatcsökkentést a kedvező tőkepiaci fejlemények tették lehetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik