Belföld

Klónbizottság: a tagjelöltek az újságból értesültek

Sem Kis János filozófust, sem Várszegi Asztrik pannonhalmi főapátot nem keresték meg a klónozással kapcsolatos kérdések megvizsgálásának szentelt bizottság szervezői, így ők maguk a sajtóból értesültek arról, hogy ebben az ügyben a miniszterelnök számítana rájuk.

A testület – a január 10-i kormányülést követő tájékoztatón elhangzottak szerint – Medgyessy Péter miniszterelnök felkérésére a klónozással kapcsolatos erkölcsi, jogi és politikai kérdésekről, illetve az ezek kapcsán kialakított álláspontjáról tájékoztatná a kormányfőt, illetve a kormányzatot.

Mint arról a Népszabadság korábban beszámolt, a testületnek a szervezők szándékai szerint tagja lenne Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Kis János filozófus, az SZDSZ volt elnöke, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, valamint Magyar Bálint oktatási és Csehák Judit egészségügyi miniszter is.

Az érintettek elképzelései felől érdeklődve azonban a Népszabadság azt a választ kapta, hogy eddig sem Kis János, sem Várszegi Asztrik nem kapott felkérést a feladatra, az ügyben meg sem keresték őket. A filozófus a lapból tudta meg, hogy egyáltalán lesz ilyen bizottság. Kis János egyelőre nem kívánt válaszolni arra, hogy egy megkeresés esetén vállalná-e a munkát.

A Népszabadság úgy tudja: a főapát elfoglaltságára hivatkozva valószínűleg visszautasítaná a felkérést.

[A klónok támadása – Németország visszavág]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik