Belföld

A BAE Systems cáfolja a fúziót a Boeinggel

A brit BAE Systems hadi és repülőipari konszern a Financial Times hétfői kiadásában cáfolta, hogy tárgyalna az amerikai Boeing repülőgépgyárral a két cég fúziójáról. A BAE Systems szóvivője ugyanakkor megerősítette: továbbra is nagy erőkkel keresnek észak-amerikai fúziós partnert.

– Több mint öt éve mondjuk, hogy a jövőben csak két-három nagy játékos marad a védelmi és a repülőiparban, és mindnek lesz amerikai összetevője. A BAe ezek között akar lenni – mondta a szóvivő.

A The Guardian hétfői számában egy közelebbről meg nem nevezett cégközeli forrás egyenest “piszkos trükknek” minősítette a Boeing-egyesüléssel kapcsolatos híreket, miközben más ágazati források változatlanul állították, a lapnak nyilatkozva, hogy a BAE számára a Boeing valós opció.

A fúziós híresztelésekkel összefügghet, hogy a BAe vitába keveredett a brit kormánnyal, amely ezen a héten csütörtökön két repülőgéphordozó építési megrendeléséről dönt, 10 milliárd font értékben. Geoff Hoon brit védelmi miniszter állítólag már döntött is arról, hogy a megbízást a BAe francia konkurensének, a Thales-nak adja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik