Belföld

Idegenforgalmi pályázatok: idén 19 milliárdért

admin

2003. 01. 17. 12:36

Idén 19 milliárd forint jut a turizmussal kapcsolatos pályázatok finanszírozására, elődöntések keretében azonban ennél valamivel több pénz sorsa is eldőlhet.

Az idei turizmussal kapcsolatos pályázatokat február végén, illetve március elején írják ki; a turisztikai célelőirányzat keretében 19 milliárd forint áll rendelkezésre. Lehetőség van ugyanakkor arra, hogy a következő három évre elődöntések szülessenek, így ebben az évben összesen 32,3 milliárd forint erejéig hozhatnak döntéseket – közölte Tompa Sándor szocialista képviselő, az Országgyűlés Idegenforgalmi Bizottságának alelnöke pénteken, Budapesten. Ennél az összegnél többet fordítanak az idén turizmusra, ugyanis megjelennek a különböző tárcákkal közös pályázatok is.

A központi pályázatokat az egészségturizmusra, rendezvények támogatására, szálláshely-rekonstrukcióra, illetve a HACCP bevezetésének támogatására és vízforgatóberendezésekre írják ki. Májusban a tervek szerint miniszterelnöki nyílt napot tartanak az idegenforgalomról, ahol lehetőség lesz a szakma értékelésére, illetve a feladatok kijelölésére.

A Magyar Turizmus Rt. (MT) kampányt hirdet majd, hogy a munkaadók figyelmét az üdülési csekk lehetőségére felhívja, illetve a szolgáltatók tegyenek olyan ajánlatokat, ahol az üdülési csekk beváltási lehetősége bővülne. A Magyar Turizmus Rt. (MT) költségvetésében 7 milliárd forint áll rendelkezésre marketingre, illetve további 2 milliárd forint működésre. A szociális üdültetésre az idén 400 millió, a gyógyfürdőszolgáltatásra 5,4 milliárd forint áll a költségvetésben rendelkezésre.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.