Belföld

Idegenforgalmi pályázatok: idén 19 milliárdért

Idén 19 milliárd forint jut a turizmussal kapcsolatos pályázatok finanszírozására, elődöntések keretében azonban ennél valamivel több pénz sorsa is eldőlhet.

Az idei turizmussal kapcsolatos pályázatokat február végén, illetve március elején írják ki; a turisztikai célelőirányzat keretében 19 milliárd forint áll rendelkezésre. Lehetőség van ugyanakkor arra, hogy a következő három évre elődöntések szülessenek, így ebben az évben összesen 32,3 milliárd forint erejéig hozhatnak döntéseket – közölte Tompa Sándor szocialista képviselő, az Országgyűlés Idegenforgalmi Bizottságának alelnöke pénteken, Budapesten. Ennél az összegnél többet fordítanak az idén turizmusra, ugyanis megjelennek a különböző tárcákkal közös pályázatok is.

A központi pályázatokat az egészségturizmusra, rendezvények támogatására, szálláshely-rekonstrukcióra, illetve a HACCP bevezetésének támogatására és vízforgatóberendezésekre írják ki. Májusban a tervek szerint miniszterelnöki nyílt napot tartanak az idegenforgalomról, ahol lehetőség lesz a szakma értékelésére, illetve a feladatok kijelölésére.

A Magyar Turizmus Rt. (MT) kampányt hirdet majd, hogy a munkaadók figyelmét az üdülési csekk lehetőségére felhívja, illetve a szolgáltatók tegyenek olyan ajánlatokat, ahol az üdülési csekk beváltási lehetősége bővülne. A Magyar Turizmus Rt. (MT) költségvetésében 7 milliárd forint áll rendelkezésre marketingre, illetve további 2 milliárd forint működésre. A szociális üdültetésre az idén 400 millió, a gyógyfürdőszolgáltatásra 5,4 milliárd forint áll a költségvetésben rendelkezésre.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.