Belföld

Nyugodt kormányzást ígért a kormányszóvivő

A kormány úgy véli, hogy 2003 az új esélyek éve lesz és ennek megfelelő programokat kíván a társadalom elé tárni – nyilatkozta a kormányszóvivő a kabinet informális ülése után. A kormány továbbra is reális célnak tekinti 2006-ig 3-400 ezer új munkahely teremtését - olvasható az MTI híre a Népszabadságban.

Gál J. Zoltán az idei legfontosabb feladatok közül kiemelte az egészségügy átalakítását és modernizálását, az oktatás fejlesztését, a gyermekek támogatását és ezen belül a gyermekek közötti esélykülönbségek mérséklését, illetve a magyar kultúra támogatását és fejlesztését.

A miniszterek szerint az elmúlt időszak egyik legnagyobb értéke az, hogy nyugodt, higgadt, békés hangvételű politizálás kezdődött, az indulatos és agresszív politika helyett az ország a nyugodt kormányzás hétköznapjait éli – fogalmazott a kormányszóvivő.

A kormány a nemzeti közép politikáján belül megteremti az egyensúlyt a szociáldemokrata és liberális értékek között, ugyanakkor befogadó politikát kíván folytatni, amely nyitott más értékek, például a mérsékelt konzervatív értékek iránt is. Határozottan elutasítja ugyanakkor a szélsőségeket és a szélsőséges megnyilvánulásokat.

A kormányfő február 11-én a Parlamentben tartja meg országértékelő beszédét, s ez alkalomból tárja a parlament és a közvélemény elé, hogy milyen programokat kíván indítani a kormány ebben az esztendőben.

Fidesz: alibi kormányzás helyett érdemi munkát

A Fidesz – Magyar Polgári Párt frakciója javasolja a Medgyessy-kabinetnek, hogy az alibi kormányülések helyett folytasson érdemi munkát, és általánosságok helyett a konkrét elképzeléseiről tájékoztassa a közvéleményt – tartalmazza az ellenzéki képviselőcsoport közleménye. A Fidesz szerint immár sokadszor történik meg, hogy „a kormányülésről szóló tájékoztatókon semmi érdemleges nem hangzik el, ami viszont igen, az hazug és álságos.” Békés, nyugodt kormányzásként tekintenek az elmúlt nyolc hónapra, amelyre valójában a politikai boszorkányüldözés, a közélet kriminalizálása, a megalapozatlan vádaskodás volt jellemző – áll a közleményben.

Gál J. Zoltán: a Fidesz-közlemény stílusa önmagát minősíti

A kormány az ellenségkereső, indulatos, szélsőséges hangnem helyett a higgadt, nyugodt, békés hangvétel politikáját kívánja folytatni – reagált a kormányszóvivő szerda este a Fidesz-frakciónak a kormány munkáját bíráló aznapi közleményére. Az indulatos, szélsőséges hangnemű, tényektől elrugaszkodott politizálásra jó példa a Fidesz-frakció állásfoglalása – mondta Gál J. Zoltán az MTI-nek nyilatkozva. A szóvivő azt is közölte, hogy a kormány az eddig követett stílusát folytatja. Megjegyezte, hogy a Fidesz-közlemény „stílusa önmagát minősíti.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik