Belföld

Honvédségi tender – ki, kivel és mikor?

"Udvari beszállítók" lehetnek a legutóbbi honvédségi tender nyertesei. Ez egyelőre csak büszkeségre adhat okot, nem jelent óriási megrendeléseket a következő két évben.

A FigyelőNethez eljuttatott szigorúan bizalmas dokumentumok szerint a Honvédelmi Minisztérium nem pontosan határozta meg a gépjárműpark
Honvédségi tender – ki, kivel és mikor? 1

fejlesztéséhez szükséges eszközök számát, ugyanakkor a tender során a beszállítóknak pontos számokat kellett adniuk a tárcának. A FigyelőNet nem kívánja nyilvánosságra hozni a zárt körnek szánt adatokat – amelyek előtt minden esetben ott áll a „mintegy” szócska –, az azonban érdekes, hogy a Honvédelmi Minisztérium nem közölt pontos számokat. Így a nyertes ajánlat nem vethető össze semmilyen más pályázó ajánlatával.


A Honvédelmi Minisztérium azt állítja, a mostani tender nem a megrendelések nagyságáról szólt elsősorban, hanem arról, hogy kik lehetnek egyáltalán a honvédség beszállítói. A „honvédségi beszállító” cím elnyerése azt jelenti, hogy a következő 15 évben a nyertesnek mindig a legmodernebb termékét kell a katonaság rendelkezésére bocsátania. Típusok, illetve típuscsaládok versenyeztetése folyt tehát, nem az egyes gyártmányok összehasonlítgatása külön-külön, alkategóriánként – tudtuk meg. Hiába lenne bárkinek egy-egy kisebb-nagyobb megrendelés esetén kedvezőbb ajánlata, globálisan tekintették át az összes megrendelésre adott ajánlatokat, és ennek alapján választották ki a győztest.


Az Iveco többszörösen nyert


A honvédségnek a következő két évben egyaránt 3,6-3,6 milliárd forint áll rendelkezésére a beszerzéshez. Így összesen 7,2 milliárdot költ a tárca a gépjárművek vásárlására.

A buszok beszerzése mindenesetre legalább százas nagyságrendű lehet, és itt egyetlen pályázó maradt versenyben, az Ikarus Trade Kft. Ez pedig áttételesen az Iveco érdekeltségébe tartozik.

A közúti összkerékhajtású gépjárművek esetében szintén az Iveco lett a nyertes (de itt közvetlenül az Iveco olasz anyacége győzött), minthogy kizárták az Ikarus Holding Rt. ajánlatát (az Ikarus Holding nem az Iveco érdekeltsége, hanem a magyar Széles Gáboré), illetve a Renault pályázatát, s itt is egyedül maradt versenyben az itáliai vállalat. Az Ivecóval szemben az Ikarus egyébként Mercedes, illetve MAN gyártmányokat kínált a könnyű tehergépkocsi, a tehergépkocsi és nyerges vontató kategóriában.

Több ezer terepjáró?

A katonai terepjárók öt kategóriájában a Rába úgy nyert, hogy az I. és a II. kategóriában a DaimlerChysler Mercedes márkájához tartozó G-Wagon és Unimog típusú járművet kínált, a III. és a IV. kategóriában MAN és Iveco alkatrészekből a Rábánál összeszerelt járművet (ez már összességében akár több ezres beszerzést is jelenthet). Az V. kategóriában pedig, amely terepjáró bázisjárművekre és nyerges járműszerelvényekre vonatkozott, a MAN termékekkel jelentkezett a Rába. (A FigyelőNet erről szóló értesüléseit a Rába nem kívánta kommentálni.)

Ezzel szemben az Ikarus az I. kategóriában Ikarus-Steyer-Puch-Pinzgauer gyártmánnyal állt elő, a II. és az V. kategóriában MAN-t kínált, a III-IV. kategóriában pedig a Tatrával működött volna együtt. Az Ikarus egyébként a Tatrával és az MAN-nal megállapodott abban, hogy a Rábától rendelnének meg alkatrészeket ezek a cégek. Az Ikarust azonban ebben a kategóriában is kizárták a versenyből, akárcsak a Renault-t, amely az I. kategória kivételével saját termékeit kínálta, az I. kategóriában pedig a Land Roverrel pályázott.


A Rába tulajdonosai

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik. A Rába Rt. meghatározó tulajdonosai: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata (11,13%), Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (10,55%), DRB Hicom Group (10,55%), Wallis Rt. (8,38%). 

Rába: stratégiai üzletág lesz a katonai járműgyártás


A Rába tájékoztatása szerint a Magyar Honvédség katonaijármű-beszerzési pályázatára benyújtott ajánlata alapján a bírálók a Rába Jármű Kft.-t választották a Magyar Honvédség beszállítójának a terepjáró járműkategóriában 15 éves időszakra. A Rába Rt. 100 százalékos konszolidációs körében lévő leányvállalatról van szó a FigyelőNet értesülései szerint.


A Rába várakozásai szerint a honvédségi tender mintegy 8000 gépjármű szállítását teszi lehetővé másfél évtized alatt. A következő hetekben kerül sor a hosszú távú keretszerződés kidolgozására, majd annak aláírása után az első két év, azaz 2003-2004 konkrét szállítási feltételeinek meghatározására.

A Rába a terepjáró járműkategória mind az öt osztályában, – ami 1-54 tonna közötti teherbírású személy- és teherszállító járműveket és járműszerelvényeket foglalja magában – magas hazai tartalmú termékeket, valamint piacvezető partnerei – elsősorban a DaimlerChrysler – és a saját fejlesztéseiben megtestesülő megoldásokat kínál.

„A 15 éves keretszerződés – melynek kidolgozására az elkövetkező hetekben kerül sor -, illetve az abban vállalt kötelezettségek teljesítése révén a futómű- és a járműipari alkatrészgyártás mellett a katonai járműgyártás a holding harmadik stratégiai üzletévé emelkedik” – emelte ki az eredményhirdetés alkalmából Steiner László vezérigazgató.

A Rába tájékoztatásával egybehangzóak a Honvédelmi Minisztérium illetékeseinek korábbi nyilatkozatai. Eszerint jelenleg is zajlik az úgynevezett “védelmi felülvizsgálat”, ezért nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi járművet szerez be a tárca. A Népszabadság szerint egyébként “buszból veszik a legkevesebbet (500-1000 darab) és terepjáróból a legtöbbet”.


 

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.