Belföld

Csökkenthető a Philipstől elbocsátandók száma

Széles körű egyeztetéseket követően van remény arra, hogy kevesebb lesz a Philips szombathelyi gyárából elbocsátottak száma, mint az a keddi bejelentéskor elhangzott – tájékoztatta tegnap a Népszabadságot Ipkovich György, a város polgármestere azután, hogy megbeszéléseket folytatott Kiss Péter foglalkoztatási és munkaügyi miniszterrel, továbbá a Philips helyi igazgatójával, valamint Éder Gézával, a Vas Megyei Munkaügyi Központ igazgatójával.

A lap tudósítójának értesülése szerint a Philips az elbocsátandó dolgozók felét megpróbálja elhelyezni beszállítóinál, az alkalmazottak harmadára pedig más szombathelyi cégeknél és a szűkebb régióban lehet szükség. A létszámleépítésben érintettek többsége betanított munkás. Átmenetileg az 500 fős létszám egyharmadával számolnak munkanélküliként, ez pedig kezelhetőnek tűnik. Kiss Gyula, a munkaügyi központ szakreferense elmondta: arról is egyeztetnek, hogy telepítsenek-e kihelyezett ügyfélszolgálati irodát a gyárba, mivel ez megkönnyítené a gyors tanácsadást.

Éder Géza elmondta: a sárvári Flextronics fejleszteni kívánja üzemét. Ha ez megtörténik, jelentős létszámbővítésre lehet számítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik