Belföld

Nem lesz mártír Bayer Zsoltból

A rendőrség nem tett feljelentést Bayer Zsolt ellen amiatt, hogy az újságíró a kormányfőt hazaárulónak nevezte hétfőn Tapolcán, egy tüntetésen.

Bayer Zsolt a Loppert Dániel szabálysértési ügye miatt demonstráló polgári körök tagjai és fideszes képviselők előtt jelentette ki, hogy Medgyessy Péter hazaáruló, hozzátéve: “innét kezdve nincs más választása a hatalomnak, mint engem is eljárás alá kell vonnia”.

Scher József alezredes, tapolcai rendőrkapitány az MTI-nek szerdán elmondta: a hétfői demonstrációra a Felelősség Polgári Kör engedélyt kapott. Feljelentésre a rendőrkapitány közlése szerint amiatt nem került sor, mert a demonstrálók körében “valószínűleg nem keltett megbotránkozást a kijelentés”.

A hétfői tiltakozásra azért került sor, mert Loppert Dániel egyetemi hallgatót, aki a kapolcsi művészeti fesztiválra ellátogató miniszterelnököt árulónak nevezte, rendzavarás miatt feljelentette a tapolcai rendőrkapitány. A hétfői tárgyaláson a bíróság figyelmeztetésben részesítette a fiatalembert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik