Belföld

Juhos Katalint Kollarik Tamás váltja a városházán?

Lemondott fővárosi képviselői mandátumáról a fideszes Juhos Katalin - tudta meg az MTI szerdán városházi forrásokból. A politikus nemrég vette át Várhegyi Attila (Fidesz) helyét az Országgyűlésben, s nem sokkal ezután frakcióigazgatónak is megválasztották.

Az előző négy évben a XI. kerület polgármestereként tevékenykedő Juhos Katalin az októberi önkormányzati választások után lett fővárosi képviselő, majd az ifjúsági bizottság alelnöke. Kupper András, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI értesülését megerősítve elmondta, hogy várhatóan a jövő héten dönt a Fidesz budapesti elnöksége a megüresedett fővárosi képviselői mandátum sorsáról.

Megjegyezte, hogy a Fővárosi Választási Bizottságnak csak azután tudják majd bejelenteni, hogy ki kapja a mandátumot, ha az utódról egyeztettek az MDF és az MKDSZ fővárosi szervezetével. A választáson ugyanis Juhos Katalin nem a Fidesz önálló jelöltje, hanem közös jelölt volt. A három párt közötti szerződés alapján a jelölő szervezet jogkörébe tartozik egy esetleges utódlás eldöntése.

Az MTI úgy tudja, hogy várhatóan Kollarik Tamás, a Fidelitas tagja lesz az új fővárosi képviselő. A 67 fős Fővárosi Közgyűlésben egyébként az októberi választások óta már hat mandátum cserélt gazdát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik