Belföld

Új pályázat az MTV elnöki posztjára

Új pályázatot írnak ki az MTV elnöki posztjára. Egyelőre nem tudni, a két eredménytelenül zárult tavalyi szavazás után hányan vállalkoznak arra, hogy ringbe szálljanak a tévéelnökségért, a pályamunkákat mindenesetre április 1-jén bírálják el - olvasható a Magyar Hírlapban.

A finanszírozás új feltételeivel egészítette ki a Magyar Televízió január 31-én megjelenő elnöki pályázatának szövegét tegnapi ülésén a kuratórium elnöksége. Mivel az elnökség mandátuma februárban, a civil delegáltaké pedig márciusban lejár, a pályázatokat április 1-jén már egy új grémium bírálja el.

A módosított pályázati csomag a többi között tartalmazza a nemrégiben elkészült hároméves konszolidációs tervet, valamint egy olyan működtetési modellt, amelynek alkalmazása is feltétel. A részvénytársaság nehéz év előtt áll, a 20,4 milliárd forintos költségvetési támogatás ugyanis mindössze háromnegyed évre lesz elegendő.
A köztévének Mendreczky Károly tavaly júliusi lemondása óta nincs választott elnöke. A tisztségre először július 29-én írtak ki pályázatot. A grémium elnöksége Baló Györgyöt javasolta a kuratórium elé, aki viszont nem kapta meg a kétharmados támogatást. A sikertelen elnökválasztás után kiírt új pályázat november 6-ai határidejéig tizennyolcan pályáztak az elnöki posztra, ám ekkor már a jelöltállításig sem jutottak el, mivel egyetlen pályázó sem kapott kétharmados támogatást a kuratóriumi elnökség ülésén. Baló Györgyöt egyetlen szavazat fosztotta meg attól, hogy megválasztásra javasolják a társadalmi delegáltakkal kiegészült kuratóriumnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik