Belföld

Az USA alelnöke kapcsolatban áll a magyar bázissal?

A taszári kérdésekkel foglalkozó sajtóközpont remélhetőleg több információval szolgál majd, mint amennyihez most hozzájuthatunk - véli a Magyar Hírlap. Most csak az valószínűsíthető, hogy az amerikai alelnöknek köze van a logisztikai vállalkozáshoz.

Egyelőre nehezebb hozzájutni a Taszárral kapcsolatos konkrét információhoz, mint átúszni Amerikába. Sajtóreferens még nincs (de hamarosan lesz – a szerk.), médiaközpont majd épül, a tudakozóból kapott telefonszám szinte használhatatlan. Ha mégis sikerül elérni a központot, a felröppent hírek után érdeklődőket – miszerint újabb magyar alkalmazottak felvételét tervezik a bázison – a magyar, de angolul jól beszélő alkalmazottak átirányítják a Kellog Brown & Roots telefonszámára.

Köztudott, hogy a Brown & Root 1995 óta (fontos évszám, érdemes megjegyezni) segíti a bázis működését, felelős a magyar alkalmazottak felvételéért, fizetésért, az amerikai katonák étkeztetéséért, a takarításért. Tevékenységükről azonban nem nyilatkozhatnak, amíg engedélyt nem kapnak a sajtóirodától, amely természetesen (egy darabig még) a tengerentúl van. Az e-mail kapcsolat dacára is több napot kell várni, mire a válaszokat megkapja az ember. A válaszlevélben “a kérdést nem értjük”, “nem rendelkezünk az információval” és más hasonló mondatok szerepelnek.
[Magyar Hírlap]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik