Belföld

Leépíti tevékenységét a tengerentúlon az AXA

A francia AXA biztosító amerikai leányvállalatai ezentúl nem kötnek viszontbiztosítást, mert a társaság a több hasznot hajtó piacokra akar összpontosítani.

Az AXA hétfőn közölte, hogy mindazonáltal részt akar venni az amerikai viszontbiztosítási üzletben, de erre elegendőnek tartja a Párizsban székelő AXA Re viszontbiztosítási üzletág tevékenységét, és az amerikai leányvállalatok, az AXA Corporate Solutions Reinsurance Co. és az AXA Corporate Solutions Life Reinsurance Co. többé nem foglalkonak ezzel a saját nevükben, hanem a viszontbiztosítási üzleteket az AXA Re-nek referálják Párizsba. Az AXA abba akarja hagyni az Egyesült Államokban a pénzügyi garancia viszontbiztosítást is, amelyet eddig az Axa Re Finance intézett. A biztosítók körében elég gyakori manapság a viszontbiztosítás átszervezése, általában a veszteségek miatt – emlékeztettek ágazati elemzők hétfőn.

Az AXA által most megszüntetett tevékenységek 2001-ben 741 millió euró díjbevételt termeltek, tavaly az első félévben pedig 435 millió eurót – közölték az AXÁ-nál, de az eredményt nem tették hozzá. Az amerikai leányvállalatok ezentúl főleg nagy összegű kockázatok közvetlen biztosításával foglalkoznak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik