Belföld

Informatikai pályázat három tárcánál

Számítógép- és számítástechnikai eszközgyártó cégek számára hirdet pályázatot az oktatási, a foglalkoztatási és az informatikai tárca, a minisztériumok korszerű eszközökre várják az árajánlatokat március 6-ig.

Az oktatási tárca MTI-hez hétfőn eljutatott közleménye szerint a Sulinet Expressz – egész életen át tartó tanulás – tudás alapú társadalom I. pályázatának célja, hogy ez évtől az új adókedvezményeket igénybe venni tudó személyek minél jobb feltételekkel vásárolhassanak, bérelhessenek, lízingelhessenek számítógépet, illetve számítástechnikai eszközöket.

A pályázatokat március 6-ig várják, az ajánlatok elbírálását az oktatási, a foglalkoztatási, az informatikai és a pénzügyi tárca által felkért bizottság végzi.

Az eredményhirdetést április 16-án tartják, a szerződéskötésekre 30 nap áll rendelkezésre. Ezt követően leghamarabb májusban élhetnek a törvényben meghatározott személyek az adókedvezménnyel. A számítástechnikai eszközök vásárlásának, bérlésének,

lízingelésének feltételeiről az Educatio Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság tájékoztatja az érdeklődőket.

A minisztérium közleménye emlékeztet, hogy az adótörvények 2002 novemberében elfogadott módosításával lehetővé vált: pedagógusok, oktatók, hallgatók, felnőttképzésben részt vevő magánszemélyek, és azok a magánszemélyek, akiknek gyermeke nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy a felsőoktatási törvényben felsorolt felsőoktatási

intézményben iskolai rendszerű első alapképzésben vesz részt, az összevont adóalapjának adóját számítógépre, számítástechnikai eszköz vételére, bérletére, lízingelésre fordított összeggel csökkentheti. Az igénybe vehető adókedvezmény összege adóévenként nem haladhatja meg a 60 ezer forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik