Belföld

Privatizációs program Macedóniában

admin
admin

2003. 01. 10. 15:23

Privatizációs program indul februárban Macedóniában, emellett pedig a vállalkozások ösztönzését tartja fontosnak Ilija Filipovszki macedón gazdasági miniszter.

Jogállam, hatékony igazságszolgáltatás, a magántulajdon tisztelete, a szürke gazdaság meghaladása – ezek a macedón gazdasági felemelkedés előfeltételei – mondta Ilija Filipovszki macedón gazdasági miniszter, amikor ismertette kormánya vállalkozásösztönzési programját.

A program a kis- és közepes vállalkozások felvirágoztatását tűzte ki célul, de természetesen a gazdasági növekedés ösztönzése és a szegénység elleni küzdelem is fontos szempont.

A program legfontosabb eleme, hogy megteremtsék az intézményi alapjait a vállalkozások támogatásához, a versenyképesség növeléséhez. Kedvező gazdasági és pénzügyi környezetet akarnak teremteni a cégek számára – mondta a miniszter.

Első lépésként egy vállalkozás-támogatási ügynökség felállítását tervezik Szkopjében, és ezzel egyidejűleg garanciaalapokat is létesítenek.

Filipovszki beszámolt arról is, hogy 24 veszteséges vállalat privatizációját hamarosan megkezdik Macedóniában. Az első tendereket februárban írják ki – tette hozzá.


Macedón vonatkozású egyéb híreinket Balkáni Figyelő rovatunkban olvashatják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.