Belföld

Két év alatt 450 millióból újítják fel a budapesti városházát

Eredményt hirdetett a Főpolgármesteri Hivatal belső helyiségeinek és elektromos hálózatának mintegy 450 millió forint értékű felújítására kiírt két nyílt közbeszerzési eljáráson a Fővárosi Önkormányzat - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az első tender győztese a Buterv Kft. lett. A 2003-2005 közötti évekre szóló megbízás évi bruttó 100 millió forint, plusz-mínusz 20 százalék keretösszegről szól, amely nettó 640 forint átlag rezsióradíjat vesz alapul.

A nyertesnek el kell végeznie a városháza épületében lévő irodák, tárgyalók, folyosók, lépcsőházak, szociális- és vizeshelyiségek mintegy 40 ezer négyzetméter alapterületén az építőmesteri, épületgépészeti, és elektromos karbantartási, javítási munkákat.

A tenderre a nyertes cégen kívül pályázott még a Főv-2 Épber Rt., a J+P+V Kft., és a Trammel Crow Wallis Rt., valamint a győztest követő legkedvezőbb ajánlatot tevő Erventil Kft.

A másik közbeszerzési pályázat győztese a Wol-Elektro Kft. lett, amely mintegy 150 millió forintért vállalta a megbízást. A megbízás magába foglalja a városháza részleges elektromos felújítását, az épületen belüli elosztók, a kábelek, a gerinchálózat, az épületen kívüli kábelcsatorna kialakítását illetve rekonstrukcióját.

A tenderre a nyertesen kívül pályázott a Főszer Elektroprofil Kft., és a győztest követő legkedvezőbb ajánlatot tevő Elektroprofil Vállalkozási Kft., amelyek különböző változatban összesen 12 ajánlatot tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik