Belföld

Jobb lehet a vártnál az SAP üzemi eredménye

A német SAP csütörtökön közölte, hogy teljesíthetőnek tartja tavalyi árbevételi előrejelzését és tavalyi üzemi eredménye-prognózisa várhatóan túlteljesül. A szoftvergyártó a negyedik negyedévben 950 millió euró bevételre tett szert szoftver eladásokból.

Az SAP – amely a legnagyobb európai szoftvergyártó – január 30-án közli részletes negyedik negyedéves eredményeit. A társaság szerint az elmúlt évben az üzemi szintű árrés – nem számítva az akvizíciók költségét és a vezetői részvényjuttatásokat – legalább egy százalékponttal meghaladta a 2001-es 20 százalékot.

A negyedik negyedévben – amely hagyományosan az SAP legerősebb negyedéve – a szoftver eladásokból származó árbevétel enyhén elmarad az egy évvel korábbi 1,03 milliárd eurótól, viszont meghaladja a Reuters elemzői konszenzusa által várt 826 millió eurót.

Az SAP legnagyobb versenytársa, az amerikai Oracle a múlt hónapban negyedéves szoftver eladásból származó árbevételének 34 százalékos csökkenéséről számolt be. Az Oracle ugyanakkor hozzátette, hogy a vállalatok információtechnológiai kiadásainak csökkenése véleménye szerint véget ért.

Az SAP részvényeinek árfolyama csaknem megfeleződött a tavaly márciusi 177,40 eurós csúcspont óta. Az elmúlt év végén azonban jelentős árfolyamemelkedés következett be, októberhez képest megduplázódott az ár. Szerdán az SAP részvények 85,90 eurón zártak a frankfurti tőzsdén.
[More on Bloomberg News]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik