Belföld

Játssz a karrieredért!

A jövő vezérigazgatója cím egyet jelent a biztos karrierrel. Hírnév, elismertség jár vele, és leginkább a megszerzett kapcsolatok tárják ki a kapukat.

Jack Welch-csel együtt sörözgetni – ez csak kevés embernek adatik meg az egész világon. Két évvel ezelőtt a McKinsey & Company tanácsadó cég és a német Manager-magazin által évenként megrendezett CEO of the Future győztese mindössze 23 évesen találkozhatott és beszélgethetett a General Electric már legendává vált egykori vezérével.

Harminckét év alattiak mérettethetik meg magukat a kétfordulós, komoly versenyen. Megéri, hiszen a győztesek nemcsak kiváló új kapcsolatokkal lendíthetnek a karrierjükön, hanem a világ egyik legjobbjának számító tanácsadó cég, a McKinsey által felkínált személyes coachinggal is, ami fejlődésüket szolgálja. 

 Szárnyaló feladat

Idén egy fapados járatokat üzemeltető képzeletbeli légitársaság, a JustFly vezetőjeként stratégiát kellett kidolgozniuk a versenyzőknek, hogyan lehet az olcsó repülőutakat kínáló kis társaságot 20 éven belül Európa egyik vezető cégéve tenni. (A téma egyébként rendkívül aktuális, a kérdésfeltevés valószínűleg nem véletlen, az ötletekből feltehetően a játék szponzorainak is csurran-cseppen.) 

Első menet: cél a magas részvényárfolyam

Az első fordulóban földrajzi helyzettől függetlenül bárki könnyedén részt vehet. Csupán a játék honlapját kell meglátogatnia, ahol megrendelheti a szimulációs játékszoftvert, amelynek végigjátszása gyakorlatilag az első feladat. Az nyer, aki a virtuális cég részvényárfolyamát a legmagasabbra tudja felsrófolni. A játék honlapján egyéb eszközök is segítségül szolgálnak a döntések meghozatalához: aktuális ágazati információk, adatelemzési módszerek, menedzsmenttippek.

A szeptemberben meghirdetett játék első fordulója ugyan már lezárult, de jövőre is érdemes próbálkozni. Idén a legjobb virtuális vállalatvezető 516,63 eurós részvényárfolyamot produkált, de ezzel még nem nyerte meg az első kört. A játékosoknak még be kell küldeniük írásba foglalt stratégiai tervüket és önéletrajzukat.

Pénz, siker, támogatás  

A legjobbaknak tárgyi nyeremény is dukál. Az első öt helyezett kapja meg az egyik formális fődíjat, a McKinsey cég coaching szolgáltatását. Egy éven át személyes mentor támogatja tevékenységüket. Az első három helyezett pénzjutalomban is részesül. Nyolc-, négy-, illetve kétezer eurót fordíthatnak továbbképzésükre. 

Második menet: a kiválasztottak

A játék népszerű, idén eddig 60 országból 18 ezren rendelték meg a játék CD-jét. Közülük 14 ezren részt is vettek a játékban. De csak húszan kerülhetnek be a második fordulóba. Hogy kik, azt egy zsűri dönti el a játék, a stratégiai terv és az önéletrajz alapján.

A legjobbak workshopon vesznek részt, ahol stratégiai feladatokat kell megoldaniuk és bebizonyíthatják, hogy megfelelően erősek az idegeik egy ilyen pozíció betöltéséhez. Aki ide bejutott, az nyer, hiszen rivaldafénybe kerül, nevét megismeri az üzleti világ. Természetesen minél előkelőbb helyen végez, annál jobb és több kapcsolattal felvértezve hagyhatja el a workshop színhelyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik