Belföld

Budapestre is betört a Hálózat Tv

Újabb egymillió, elsősorban fővárosi nézővel gazdagodott a Hálózat Televízió műsorát foghatók tábora. A csatorna műsorát június óta szinte valamennyi vidéki kábelszolgáltató és városi televízió átveszi.

A Matáv Rt., és a UPC kábelszolgáltató rendszerének januári csatlakozásával újabb, mintegy négyszázezer lakásban vált foghatóvá a Hálózat Tv műsora. A Hálózatos Televíziók Rt., hazánkban egyedülállóan, egy network típusú együttműködés keretében összekapcsolja a Magyarországon földi sugárzású frekvenciával rendelkező helyi televíziókat, valamint mindazon kábelen működő helyi tévéket, amelyek műsorkészítéssel foglalkoznak.

E kereskedelmi televízió elsősorban közszolgálati igényeket elégít ki, teret nyitva a településközi kommunikációnak, a helyi, a regionális, az országos és az európai értékek összekapcsolt bemutatásának. Műsorát félszáz alkotóközösség hozza létre.

A Hálózat TV 2002. júniusától az AMOS-1 műholdon keresztül továbbítja digitális adását. A Kárpát-medencében kódolatlanul fogható jelet 2002. végére műsorukba beágyazva 35 földi sugárzású helyi televízió 1,6 millió lakásba, míg mintegy félezer kábelszolgáltató 300 ezer lakásba jutatta el.

2003. január 1.-től több kisebb kábelszolgáltató mellett, a legnagyobbak: a Matáv, a Radiant, az EMK TV, a Fibernet vidéki és budapesti kábelrendszerei többségén is látható a Hálózat Tv 24 órás műsora. Január 11-től a UPC is további jelentős számú lakásban teszi lehetővé a helyi televíziózás országos összefogásának megismerését.

A Hálózat TV ezzel a lépéssel, kábelen történő foghatóságát januárban 150 százalékkal növelte, és megelőzi a csak kábelen fogható hazai és külföldi televíziókat a technikai foghatóság területén, hiszen helyi, földi sugárzói a kábellel nem rendelkező lakásokba is eljuttatják műsorát, potenciálisan elérve ezzel több, mint 2,3 millió otthont, azaz legalább 6 millió nézőt. Január 11-től, a budapesti UPC rendszerek zömén az alapcsomaggal rendelkező családoknál válik hozzáférhetővé a Hálózat Tv műsora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik