Belföld

Felügyeleti intézkedés a K&H-val szemben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) intézkedéseket alkalmazott a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) Rt.-vel szemben, bírságot azonban nem szabott ki a hitelintézetre - derül ki a felügyelet nyilvános határozatából.

A PSZÁF egyebek mellett arra kötelezte a K&H-t, hogy egészítse ki, illetve módosítsa limitszabályzatát, illetve lakossági kockázatvállalási és döntési szabályzatát, s az ügyfélminősítést a hatályos jogszabályoknak megfelelően, minden ügyfélkategóriában teljes körűen végezze el. A banknak intézkedési tervet kell készítenie a számviteli rendszer átalakítására. A felügyelet kötelezte a K&H-t, hogy könyvvizsgálójával vizsgáltassa ki a határozat indoklásában (ezt nem hozták nyilvánosságra) bemutatott eltérések okait és arról a jelentés megküldésével tájékoztassa a felügyeletet.

A hitelintézetnek továbbá el kell készítenie az IT rendszer működéséhez szükséges, a felügyelet által meghatározott szabályzatokat, a befektetési szolgáltatási tevékenységet támogató nyilvántartási és informatikai rendszert pedig összhangba kell hoznia a hatályos jogszabályi előírásokkal, hogy alkalmassá váljon az értékpapír-fedezettség felügyeleti ellenőrzésére. A határozatban foglaltak végrehajtásának határideje 2003. március 31.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik