Belföld

Kevesebb autót értékesített 2002-ben a Volkswagen

A német Volkswagen autógyár 2002-ben 1,9 százalékkal kevesebb autót adott el, mint 2001-ben, az idén azonban az új modellek sikerében bízva ismét eladásainak emelkedését várja. A VW tavaly 4,98 millió autót adott el - mondta Bernd Pischetsrieder cégelnök a detroiti autószalonon.

Európa vezető autógyártójának elnöke nem közölt adatot a tavalyi profitról, de más vállalati közlés szerint az adózatlan nyereség 4 milliárd euró volt 2002-ben. Az autógyár februárban teszi közzé előzetes adatait.

– A Volkswagen eredményeit visszaveti a Golf és a Passat kifulladása a riválisok új modelljeivel szemben, a 2002-es év eladási számai mindazonáltal összhangban vannak saját célkitűzéseinkkel – mondta Pischetsrieder. A VW arra számít, hogy az idén megjelenő új modellek – köztük a megújult Golf és a Golf alvázára épülő, több célú Touran – az eladások emelkedését hozzák. A VW elnöke az idén ismét 38 millió autó eladását várja világviszonylatban, hangsúlyozva: nem látható előre, miként alakulnak egyes piacok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik