Belföld

Március végén nyílik a dunaújvárosi inkubátorház

Március végére mintegy 30 vállalkozót befogadó, 200 millió forintos költséggel megvalósuló inkubátorház készül el Dunaújvárosban, a volt szovjet laktanya 3800 négyzetméteres legénységi épületének átalakításával - tájékoztatott Orosz László projektmenedzser.

Mint elmondta, a beruházáshoz a Gazdasági Minisztérium 100 millió forinttal, a Fejér megyei területfejlesztési célelőirányzat 17,2 millió forint vissza nem térítendő támogatással, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pedig 10 millió forinttal járult hozzá. A létesítményt és annak helyet adó ipari parkot működtető Innopark Kht. fő tulajdonosa, a Dunaújvárosi Önkormányzat 69 millió forintos tőkeemeléssel biztosította a megvalósításhoz hiányzó pénzt. Az inkubátorházban kezdő egyéni- és kisvállalkozók, valamint az úgynevezett technológiaintenzív tevékenységet folytató vállalkozások kaphatnak helyet.

A piaci bérleti díjnál 20 százalékkal olcsóbban juthatnak műhelyhez, illetve helyiségekhez, továbbá három évig – évente csökkenő mértékű – kedvezményben is részesülhetnek. A betelepülőket teljes infrastruktúra várja. A vállalkozások igénybe vehetik a tárgyaló- és konferenciatermet, az irodai szolgáltatásokat, az adatbázisokat, segítséget kaphatnak a mikrohitel ügyintézéshez, a munkaerő kölcsönzéshez és rendelkezésükre áll az üzemorvosi szolgálat is. Az inkubátorház sokoldalúságát növeli, hogy a Dunaújvárosi Főiskola laboratóriumai, kutatóműhelyei és oktatási kapacitása szükség esetén segíteni tudja a technológiaintenzív tevékenységet végző vállalkozásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik