Belföld

Növekvő bővülés tapasztalható a nemzetgazdasági beruházásokban

A nemzetgazdasági beruházások volumene - az előzetes adatok alapján - 2002 harmadik negyedévében korrekciók nélkül 5,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest , és a szezonálisan korrigált index szerint 0,8 százalékkal haladta meg az előző negyedévi szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden. A III. negyedévi beruházások teljesítményértéke 808 milliárd forint volt. A KSH jelentése szerint az idén az első háromnegyedévben 2010 milliárd forintot költöttek beruházásokra, 5,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A nemzetgazdasági beruházások volumene - az előzetes adatok alapján - 2002 második negyedévében korrekciók nélkül 5,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és a szezonálisan korrigált index szerint 0,5 százalékkal haladta meg az előző negyedévi szintet. A II. negyedévi beruházások teljesítményértéke 731 milliárd forint volt.

Tavaly a III. negyedévben a beruházások volumene 4,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva. A beruházási tevékenység harmadik negyedévi 5,2 százalékos növekedésén belül az építési beruházások 11,3 százalékkal emelkedtek, míg a gép- és berendezés-beruházások 2,2 százalékkal
csökkentek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik