Belföld

Visszakapja számláit a MERT 2000 Rt.

Az ügyészség visszaadatja a MERT 2000 Rt.-nek az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága által lefoglalt könyvelési anyag jelentékeny részét – értesült a Magyar Hírlap. Azokat a sztornószámlákat is vissza kell adnia a rendőrségnek, amelyek vélelmezésük szerint a MERT-nél a pénzkivétel segédeszközei voltak.

A nyomozók az intézkedést azért tartják aggályosnak, mert könyvszakértőt csak a teljes körű könyvelés és az ehhez tartozó úgynevezett alapbizonylatok megléte esetén tudnak megbízni az ügy vizsgálatával.

Márpedig könyvszakértői vizsgálat hiányában az évek múlva esetlegesen bíróság elé kerülő ügyben nem lesz elegendő bizonyíték az a néhány számla, amelyet a Millenniumi Országjáróval kapcsolatban megtarthattak. A MERT 2000 ügyében egy több mint 800 milliós túlszámlázás a tárgya a büntetőeljárásnak.
Mint azt lapunkban korábban megírtuk, Tüske Szabolcsot, a MERT 2000 Rt. vezérigazgatóját különösen jelentős kárt okozó csalással gyanúsítják. A Millenniumi Országjáró című országimázs központos kiadvány nyomdai munkái kapcsán a Happy End Kft.-nek állított ki 896 millió forinttal nagyobb számlát két év alatt, mint amennyiért a munkát valójában elvégző cég teljesített. Tüske tíz napig volt előzetes letartóztatásban, majd ma egy hete lakhelyelhagyási tilalommal szabadlábra helyezték - írja a Magyar Hírlap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik