Belföld

ORTT Panaszbizottság: törvényt sértett a Magyar Rádió

24.hu
24.hu

2002. 11. 29. 14:22

A Magyar Rádió Rt. ez év október 27-én sugárzott "A mi időnk" című műsora súlyosan sértette a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt - állapította meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottsága.

A testület közleménye idézi a médiatörvény idevonatkozó paragrafusait, amelyek szerint "a műsorszolgáltató...tevékenysége...nem lehet alkalmas a személyek...elleni gyűlölet keltésére", illetve "a közszolgálati műsorszolgáltató...átfogóan, elfogulatlanul, hitelesen és pontosan tájékoztat".

Az eljáró tanács szerint az 1956-os forradalmat követően halálra ítélt Mécs Imrére történő, egyértelműen rá vonatkozó utalások alkalmasak voltak a személye elleni gyűlölet keltésére. A Panaszbizottság véleménye szerint feltétlenül indokolt lett volna, hogy a rádió kifogásolt műsora felkínálja Mécs Imre számára a megszólalás lehetőségét.

A tanács a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumához és az ORTT-hez fordul, hogy azok biztosítsák a közszolgálati rádiónál a rádiózásról és televíziózásról szóló törvénynek megfelelő működést - tartalmazza a közlemény.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.