Belföld

Velez Zoltán a Bábolna Rt. új elnöke

Nagy Frigyes, a Bábolna Rt. elnök-vezérigazgatója november 25-én lemondott posztjáról a társaság igazgatóságának ülésén. Az új elnök Velez Zoltán lett.

A hétfőn távozó Nagy Frigyes idén a már a negyedik volt, aki a Bábolna Rt. vezetői posztját betöltötte. Így az új megválasztott elnök, Velez Zoltán már az ötödik a sorban. Velez az igazgatótanács elnöki posztját tölti be, Marczali Gábor vezérigazgató-helyettest pedig megbízták a vezérigazgatói feladatok ellátásával.

A Bábolna Rt. fő tulajdonosa, az ÁPV Rt. már korábban egyértelművé tette, hogy más állami vállalatokhoz hasonlóan Bábolnán is szétválasztják az elnöki és a vezérigazgatói tisztségeket. Erre tegnap, az igazgatóság ülésén került sor. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az ÁPV Rt. igazgatósági tagja, Velez Zoltán lett a társaság elnöke.

Nagy Frigyes az ülést követően szűkszavúan indokolta elhatározását az újságíróknak. Úgy fogalmazott: a két tisztség különválasztásával a korábbiaktól eltérő helyzet állt elő Bábolnán. Nem részletezte azonban, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. Nagy Frigyes a fiatalítás fontosságát is hangsúlyozta, s utalt arra, hogy utódja, Marczali Gábor mindössze 33 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik