Belföld

Közhasznú társaság lesz a Balatoni Halászati Rt.-ből

24.hu
24.hu

2002. 11. 25. 13:45

Részvénytársaságból közhasznú társasággá alakul a több mint száz éves Balatoni Halászati Rt., amely hétfőn Siófokon rendkívüli közgyűlésen döntött az átalakulásról, választott új vezérigazgatót, igazgatótanácsot és felügyelőbizottságot.

Az újonnan megválasztott vezérigazgató, Vojtkó Pál elmondta: a 97 százalékban állami kézben lévő rt. azért alakul át 100 százalékban állami tulajdonú kht-vá, hogy biztosíthatóak legyenek a balatoni halászat iránt támasztott ökológiai, biológiai és idegenforgalmi szempontok. Az 500 millió forint hiányt fölhalmozó rt. új 100 millió forintos tulajdonosi kölcsönt kap, s az állam meghosszabbítja az eddig biztosított és lejárt 100 millió forint tulajdonosi kölcsönt.

A közhasznú társasággá alakulás menetrendjét 2003. június 30-ig az ÁPV Rt. fogja meghatározni. A félmilliárd forintot kitevő addóság kezelésére a halászati társaság ingatlanjainak egy részét eladja; az 1500 hektáros tógazdaságból az új vezérigazgató reményei szerint csak két halastó-rendszert kell a reorganizáció folyamán eladni.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.