Belföld

A cégek ötödét nem zavarja a korrupció

24.hu
24.hu

2002. 10. 28. 13:12

[FN] Európa vezető közüzemi vállalatainak harminc százaléka nem állna el új piacokra történő befektetési szándékától, ha egy háttérellenőrzés során kiderülne, hogy gondok vannak a potenciális üzleti partnerrel, vagy az üzleti környezettel - derül ki a Deloitte & Touche napokban közreadott felméréséből. A felmérés témája a vállalatok beruházás előtti kutató, elemző tevékenysége. A vállalatok több mint 90 százaléka lépne vissza az üzlet megkötésétől, amennyiben kiderülne, hogy a potenciális üzleti partner érintett olyan illegális tevékenységekben, mint például a pénzmosás, vagy ha kapcsolatot tart szervezett bűnözőcsoportokkal. Ebből következik, hogy 10 százalék folytatná az üzlet előkészítését. A válaszadók közel 20 százaléka nem tekinti az üzleti kapcsolat végét jelentő információnak, ha kiderül, hogy a jövőbeni üzleti partner érintett vesztegetés, vagy korrupció ügyében. "Ezek a számok azt jelzik, hogy a válaszadók jelentős része hajlandó komolyabb kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egy befektetés megtörténjen, talán abban a hiszemben, hogy képesek lesznek kézben tartani a következményeket, vagy megszüntetni a korrupt tevékenységeket" - mondta Seres Béla, a Deloitte & Touche Pénzügyi tanácsadás részlegének vezető partnere.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.