Belföld

Rózsákkal köszöntötték Ferihegyen Kertész Imrét

24.hu
24.hu

2002. 10. 17. 08:25

Kertész Imre fiatalos vagabundként fekete kalapban, piros sállal, akár egy világjáró Szindbád érkezett meg szerda este Ferihegyre, derekasan állva az újságírók ostromát. Rajongói egy piros és egy sárga rózsával fejezték ki hódolatukat a boldogságtól sugárzó írónak. Kertész Imrét a repülőgép leszállása után, a reptér betonján várta felesége, Kertész Magda, valamint Morcsányi Géza, a Magvető Kiadó vezetője, az író műveinek magyarországi kiadója. A Nobel-díjas író a Magyar Hírlapnak elmondta, az ünneplések ugyan most kissé megakasztják a munkában, ám mégis hazajött, mert szeretné kicsit hazája megbecsülését élvezni, majd hozzátette: úgy nyilatkozott, a mostani műve lesz az utolsó, melynek a holokauszt a témája, és ez a Kaddis a meg nem született gyermekért című könyv párregénye lesz. Azt is elmondta, szerinte sikerében nemcsak az nyomot sokat a latba, hogy német nyelvterületen széles körben ismerik, hanem az is, hogy négy könyvét svédre is lefordították, így a Svéd Királyi Akadémia ítészei is olvashatták. [Magyar Hírlap]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.