Belföld

Matolcsy levélben reagált a Baráth-interjúra

24.hu
24.hu

2002. 10. 07. 15:41

[FN] A Figyelő legutóbbi számában a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárával, Baráth Etelével megjelent interjúra reagált levélben Matolcsy György, az Orbán-kormány gazdasági minisztere. Matolcsy szerint Baráth valótlanul állítja azt, hogy lemaradásban van a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) készítése és azt már 2001 végén át kellett volna adni az Európai Uniónak. A volt miniszter állítása szerint az előző kormány 2002. december végére vállalta, hogy elkészíti az ominózus dokumentumokat. Matolcsy Baráth azon kijelentését is kifogásolja, mely szerint az Orbán-kormány a Széchenyi-tervet kívánta benyújtani az Európai Unió (EU) részére Nemzeti Fejlesztési Tervként és ezt a szándékot az EU bírálta. Ez nem történhetett meg - állítja a Széchenyi-terv atyja, hiszen az Orbán-kormánynak nem volt ilyen szándéka. Matolcsy kifogásolja Baráth azon kijelentését is, mely szerint a Széchenyi-terv "reklámkampánya" miatt nem került sor tárcaközi és társadalmi egyeztetésre. Matolcsy szerint nem fedi a valóságot az, hogy a Széchenyi-terv céljai között nem volt összhang és nem készültek hatékonyság-elemzések, és szöges ellentétben áll a valósággal az is, hogy a Széchenyi-tervben nem jelent meg a társfinanszírozás és az arra vonatkozó jogi kötelezettségvállalás. Utoljára Baráth azon állítását kifogásolja a volt miniszter, mely szerint a miniszter döntött a Széchenyi-terv pályázatairól és ezzel felül tudta bírálni a szakmai szempontokat, ami lehetetlen állapot. Interjú Baráth Etele kormánymegbízottal - Országos vállalkozás
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.