Belföld

Bush-fórum a gazdasági viherfelhők eloszlatására

24.hu
24.hu

2002. 08. 13. 17:13

[FN,MTI-Eco] Bush elnök, pénzügyminisztere és számos vállalati vezető és közgazdász is megjelent azon az "elnöki" gazdasági fórumon, melyet a Texas államban lévő Wacoban, Bush elnök nyaralójának közelében nyitottak meg kedden. A rendezvény célja a jelentések szerint elsősorbaneloszlatni az amerikai gazdaság jelenlegi és jövőbeli helyzetével kapcsolatos félelmeket, különös tekintettel a könyvelési botrányokra. Az elnök a fórumon szükségesnek látta kihangsúlyozni: további lépésekre van szükség a befektetői bizalom visszaszerzésére a tőzsdéken. A könyvelők hitelének problémájára szeretné látni a megoldásokat, s itt nem csupán a kormányzatnak vannak feladatai - jegyezte meg. Az egyik jelentés szerint O,Neill pénzügyminiszter Waco-i felszólalását követően több államot is felkeres az elkövetkezendő napokban, hogy az országa gazdasága iránti bizalmat keltse, pontosabban növelje, elhessentse a recessziós aggodalmakat. A miniszter a fórum első felszólalójaként kiemelte: több okát is látja annak, hogy pozitívan ítélhessük meg az amerikai gazdaság állapotát. Első helyen említette a magánfogyasztás változatlanul lendületes növekedését, melyet jól támasztott alá az amerikai kiskereskedelem júliusi 1,2 százalékos növekedéséről kedden kiadott hivatalos adat. Igaz a kiskereskedelem az autóértékesítést leszámítva alig bővült, és az előző héten megjelent termelékenységi adatok sem mutatják a recesszióból való kilábalást. Szavai szerint egyszerűen azért hozták létre a fórumot, mert szeretnék hallani és hallatni, mi az, ami jól, és mi az ami rosszul működik a gazdaságban, függetlenül a gazdasági mutatóktól. O,Neill emlékeztetett, hogy már több intézkedést hozott a kormányzat a gazdaság élénkítésére. - Sokunk számára itt még nem érződik a fellendülés, de azok a közgazdászaink, akik a számokat elemzik kivétel nélkül állítják: a fellendülés már elkezdődött - mondta.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.