Belföld

Romló eredmény a Konzumbanknál

24.hu
24.hu

2002. 08. 12. 17:46

[FN,MTI-Eco] Az első félévében 137 millió forint adózás előtti eredményt ért el a Konzumbank, 60 millió forinttal kevesebbet, mint egy évvel korábban - tette közzé a Konzumbank Rt. sajtóközleményében. A Konzumbank 2002. első félévi 92 milliárd forintos mérlegfőösszege 11 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A hitelállomány az egy évvel korábbihoz képest 36,7 százalékkal, 67 milliárd forintra bővült. A hitelek 94 százalékát vállalkozóknak folyósították. A betétállomány június végén 3 milliárd forinttal haladta meg az egy évvel korábbit, s összege 74,6 milliárd forintra rúgott. A betétek 46,9 százalékát lakossági ügyfelek helyezték el a banknál. A Konzumbank fő tulajdonosa, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2002. májusában 3 milliárd forintos, ázsiós tőkeemelést hajtott végre a banknál, így annak jegyzett tőkéje 7,93, saját tőkéje az évközi eredmény nélkül 8,3 milliárd forint. Az MFB tavaly hirdette vételre a Konzumbankot, a kétfordulós pályázat második fordulójába információink szerint három bank, az Erste Bank, az IC Bank, valamint az MKB került be. A pályázók 115-120 százalékos árfolyamot ajánlottak, ám végül az eladó elállt az üzlettől. A Magyar Fejlesztési Bank közelmúltban kinevezett új vezetősége úgy döntött, ismét meghirdeti a bankot, valószínűleg már idén. Az első félévi eredmény után várható, hogy a korábbi tendereztetésnél megajánlott árnál alacsonyabb értéken sikerül túladni a bankon.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.