Belföld

Gazdaságpolitikai stratégiáról, az egészségügynek szánt pénzekről döntött a kormány

24.hu
24.hu

2002. 08. 02. 17:46

[FN] Pénteki ülésén rövid vita után a kormány elfogadta a négyéves gazdaságpolitikai startégiai tervezetet. Ezt augusztus 15-éig kell átadni az Európai Unió illetékeseinek, akik a szeptemberi országjelentés elkészítésekor már figyelembe veszik. László Csaba pénzügyminiszter a tervezet lemei közül teljesítmény és a hatékonyság fokozását, az esélyegyenlőség erősítését, az export bátorítását, a beruházások támogatását, az óvatos jövedelmpolitikát és az adócsökkentési programot emelte ki. Említette továbbá a strukturális reformokat, a nyugdíjreformot, valamint a privatizáció újraindítását. A miniszter elmondta, hogy a tervek szerint a költségvetési hiány jövőre 4,5 százalék, a GDP-növekedés 4-4,5 százalék lesz. 2004-ben 3 százalékos költségvetési hiány mellett 4,5-5 százalék növekedésre számítanak. Csehák Judit arról számolt be, hogy a szakterületét érintő több tervezetet is elfogadott ma a kormány. Így a gyógyítást szolgáló 50 milliárd forint elosztására, illetve az idősügyi tanács ismételt megalakulására vonatkozót. Az egészségügyben végrehajtandó béremelés 30 milliárd forintba kerül, mondta elk a miniszter asszony. Mai ülésén a kormány elfogadta továbá a NATO 2002-re szóló védelmi tervezési kérdőívére a HM által kidolgozott választ. A Kossuth-év szeptember végi zárására 200 millió forintot szavazott meg a kabinet.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.