Belföld

A külföldiek balatoni ingatlanjai befolyásolják a helyi turizmust

24.hu
24.hu

2002. 07. 12. 08:05

A Balaton környékén ingatlannal rendelkező külföldiek körében végzett szociológiai felmérést egy kutatócsoport. Vizsgálataik azt mutatják, hogy a mintegy tízezer, külföldi kézen lévő telek, ház, lakás, üdülő tulajdonosai között túlnyomó többségben vannak a németek és az osztrákok. A kutatók szerint ma még bizonytalan a külföldiek birtokában lévő ingatlanok szerepe a balatoni idegenforgalom alakulásában. Annyi azonban már látszik, hogy a külföldiek birtokában lévő mintegy tízezer ingatlan jelentős hatást gyakorol a turizmusra. Ezért a kutatók szerint újra kell értékelni például a balatoni turizmus forgalmi mutatóit, az idegenforgalom szerepét a térség állandó lakosságának megtartásában, valamint a régió önkormányzatainak feladatait az új tulajdonosi körrel kapcsolatban. A kutatók számításai szerint ugyanis tízezer - külföldiek birtokában lévő, nyaraltatásra is alkalmas - ingatlant feltételezve, nyolchetes szezonnal és kéthetes turnusokkal számolva mintegy kétszázezer vendég tölthetne 2,8 millió vendégéjszakát a kiemelt üdülőkörzetben. [Népszabadság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.