Belföld

Magyar-dél-koreai üzletemberek találkozója

24.hu
24.hu

2002. 07. 09. 08:21

Magyar-dél-koreai üzletember-tárgyalásokat tartottak az ITDH szervezésében. A rendezvény célja a magyar kivitel bővítési lehetőségeinek feltárása volt. A kétoldalú forgalom tavaly 449,9 millió dollárt tett ki, ám jelentős a magyar passzívum: 36,7 millió dolláros exporttal szemben 413,2 milliós volt az importunk. Kivitelünk 1999-ben kezdett bővülni, mégpedig javarészt az ottani sertéshúspiac megnyitásának köszönhetően. Exportunkban ma 60-70 százalékot képvisel a sertéshús. E termékkör meghatározó szerepét jól mutatja, hogy tavaly - magyar szállítási gondok miatt - zsugorodott a sertésexport, s emiatt a teljes, Dél-Koreába irányuló kivitel közel 25 százalékkal csökkent 2000-hez képest. A külügyi tárca szerint az ázsiai országba irányuló teljes magyar export vélhetően lényegesen magasabb a statisztikánkban regisztráltnál: az itt működő multinacionális cégek ugyanis harmadik országon keresztül bonyolítják le szállításaikat. [Világgazdaság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.