Belföld

Szigorodnak a pálinkakészítés szabályai

24.hu
24.hu

2002. 07. 03. 09:27

[FN, MTI-Eco] Ez év második felétől csak százszázalékos gyümölcspárlatból készülhet hazánkban pálinka a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint. "Erre a szigorításra azért volt szükség, hogy a magyar pálinka név védett lehessen az Európai Unióban" - mondta Szilágyi László, a Várda-Drink Rt. vezérigazgatója. A legjelentősebb magyar gyümölcspálinka-előállító cég vezetőjének véleménye szerint a jó gyümölcspálinka egyenértékű a jó skót whiskyvel, az olasz Grappával vagy a görög Uzoval. Ám, hogy ezt elismerjék, az unióban a pálinka nevet és magát a márkát is védetté kell tenni. Ennek elismertetési folyamata jelenleg folyik.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.