Belföld

Korea-Törökország: 2-3 – a törököké a bronz

A török csapat 15 másodpercnyi játék és három passz után Hakan Sükür góljával megszerzi a vezetést, a koreaiak szabadrúgásból egyenlítenek a 8. percben! Ilhan Mansiz lövi törökök második és harmadik gólját is! A koreaiak szépítő találata a hosszabításban esik.

Két olyan együttes küzd a világ harmadik legjobb csapatának címéért szombaton, amelyekre a játékok kezdetén még senki – talán csak a bírók, no meg Senol Günes – fogadtak volna nagyobb összegben. És ha már Günesnél tartunk: a törökök szövetségi kapitánya, akit csak ideiglenesen neveztek ki a csapat élére, rövidesen akár mennybe mehet. Szülővárosában utcát, sőt stadiont kívánnak elnevezni róla. No erre biztosan nem fogadott volna a sikersorozat előtt.

A koreaiak? Nos, ők is a mennybe mehetnek azzal, hogy idáig eljutottak. A bírókat pedig mindenki a pokolba kívánja. De ilyenkor már lehet, hogy nem illik ezzel foglalkozni. Én már lassan el is felejtem, hogy a játékvezetők mekkorát dobtak a koreaiak “játékán”. Bizonyítsanak a harmadik helyért.

A koreai csapatban öt Lee van, így elképzelhető, hogy nem tudjuk azonosítani a koreai játékosokat. Előre is elnézést.

Kezdődik a mérkőzés

Hihetetlen, de a török csapat a 15. másodpercben megszerzi a vezetést. Ez a vébék történetének leggyorsabb gólja. Összesen talán három labdaérintés történt a 0-1-es eredményig, ebből az egyik a koreaiak eladott labdája. A gólt Hakan Sükür rúgja. Neki ez az első találata a játékok során. Hiddink bosszús Günes tapsol. Az eladott labda Hong Mjung Bo műve volt.

7. perc:

Emre a szabadrúgásból leadott labdát tolja meg és teszi teljes erőből a kapu mellé fél méterrel. A nyolcadik percben a koreai csapat jut szabadrúgáshoz a 16-ostól 2 méterre, szembe a kapuval…és órisái góóól egy gyönyörű csavarást láthattunk Li Eul Dzsongtól, akinek ez az első gólja. Rüstünek esélye sincs, a lövés kiszedi a pókhálót a kapu jobb felső sarkából!! Jó kis meccsnek nézünk elébe!!!!!

12. perc:

Mindkét csapat apait-anyait belead, Li Csun Szo óriás lövését hárítja Rüstü, a kipattanó már a törököké.

És a 13. percben ismét a törökök, pontosabban Ilhan Mansiz lő gólt, miután Hakan Sükür önzetlenül teszi neki be a labdát a kapu közelében!! Hihetetlen, ilyen meccset még nem láttunk.

21. perc:

Jon Dzsong Hvan kavar a 16-oson belül, megforgatja a török védőt kétszer, majd a kapu jobb felső sarka felé tűzi a lasztit. Rüstü pöcköl, így nem lesz gól. Egész elképesztő ez a meccs, nagyon szépen játszik mind a két csapat.

24. perc:

A koreai gól szerzője, az ötből az egyik Lee kap sárgát.

27. perc:

Ismét a török kapu előtt alakul ki helyzet, de Rüstü ezúttal a kapuból kifutva akadályozza meg a lövést.

31. perc:

A törökök harmadik kapuralövése is góllal végződik, újfent Hakan Sükür kényszerítőjéből lő gólt a fiatal titán, Ilhan Mansiz. Őrült iram, Hiddink nem hisz a szemének, a koreai szurkolók síri csendben ülnek.

37. perc:

A szögletből érkező ívelt labdát Hakan Sükür fejeli kapura, a koreai kapusnak éppen sikerül kitornásznia a labát. Hakan megtáltosdott a bronzmeccsre, eddig ugyanis semmit nem csinált a vébén.

38. perc:

Bastürk már megint esést szimulál, szabálytalanság nem történt. Ezt nagyon megtanulta.

41. perc:

An Dzsung Hvan szerez gólt a bal oldalról, teljesen tisztán kapja a labdát. Les miatt azonban nem adja meg a bíró a találatot. Pedig nem volt les. A bíró ezúttal Korea ellen! Még ilyet! Hiddink szúrós szemmel néz.

43. perc:

Rüstü óriáskiadása Hakan Sükürhöz kerül, aki rá is lövi, de a házigazdák kapusa véd. Azért 4-1 kicsit túlzás volna az első félidő vége előtt.

45. perc:

A koreaiak támadnak, de valahogy tehetetlennek tűnnek, a passzok nem elég pontosak, mintha elkedvetlenedtek volna a török fölény láttán. Talán a vébé legjobb félidejét láttuk.

Kezdődik a második félidő

52. perc:

A második félidő is hatalmas iramban kezdődik, a csreként beállt Kim Te Jung a kapu fölé bombázza.

57. perc:

A törökök ismét a koreai kaput veszélyeztetik, igazán jó a játék, felszabadultan fociznak a srácok a harmadik helyért.

A bíró két alkalommal is lest ítél, amikor a törökök indulnának, pedig nem volt az. Közben Szeol Ki Hjeon próbálkozik egy lövésel, ami azonban messze elkerüli a kaput.

79. perc:

A koreaiak támadnak, ha kicsit döcögve is. Nehézkesen passzolgatnak a török 16-os környékén, alig lőnek. A szöglet után kisebb kavarodás a török kapu előtt, tili-toli után a lövés nagyon gyenge. Rüstü azért biztos, ami biztos, vetődik egy szépet.

83. perc:

An Dzsung Hvan majdnem lő egy hatalmas gólt, a koreaiak lét csere után mintha újjászülettek volna.

85. perc:

Csa Do Ri, a friss csatár hatalmasat bombáz a jobb alsóba. Rüstü csak bravúrral képes hárítani. Tesztelik a török hálóőrt, ismét egy hatalmas bomba zúdul a kapujára, de véd. Bődületes az iram, a koreaiak még hisznek a bronzban. 5 perc van hátra.

92. perc:

Hakan Sükür három társával fut a koreai kapu felé két koreai védővel szemben. Hakan nem passzol és mellé lövi. Az ellentámadásban azonban gólt szerez a koreai csapat Szong Csong Gugja, szépítenek a házigazdák.

És vége a mérkőzésnek, a koreaiak sírnak, a törökök vígasztalják őket. “Ez szívmelengető” – hogy a magyar egyes csatorna kommentátorát idézzem. Nos, tényleg szép a jelenet. A csapatok együtt integetnek a közönségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik