Belföld

Franciaország-Dánia: 0-2 (kiestek a franciák!!!)

Mindenki vigyen magával legalább egy Tomassont! - ez a nyerő taktika a vb-n: a dán csatár összes mérkőzésén gólt lőtt, és így a dánok kiejtették a címvédő Franciaországot a világbajnokságról.

Az előző világbajnok még sohasem szerepelt olyan gyengén a következő vébén, mint ahogyan azt a mostani tornán a franciák tették: három mérkőzést játszottak eddig, és egyetlen gólt sem lőve, egyetlen árva ponttal estek ki az A csoportból. Ezzel szemben a dánoknak már egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz. Ugyanehhez, vagyis a továbblépéshez a franciáknak legalább kétgólos győzelemre lett volna szükségük.

Zidane is a francia kezdőcsapatban

Zinedine Zidane, a sérüléssel küszködő világklasszis is szerepet kap a mai mérkőzésen: a kemény dán középpályásokkal kérdés, hogy bír-e a majd a Föld legdrágább futballistája.

A dánok kihagyták a csapatból Sandot, csak a rendkívül gólerős Tomasson játszik a csatárok közül: nyilvánvaló, hogy bekkelésre készülnek.

2. perc:

Vieira lövése pattan le a dán védőkről, Sörensen kapus biztosan véd.

8. perc:

Dugarry fut rá Sörensenre, de a dán kapus biztosan fogja a kapu felé tartó labdát. Dugarry elnézést kér.

9. perc:

Dugarry sárga lapot kap, a Töftinggel szembeni szabálytalanság miatt.

Egyelőre nincs komolyabb helyzet: a védők mindkét oldalon tisztáznak a kritikus szituációkban: így a dán Rommedahl elől is mentenek az utolsó pillanatban a franciák, míg a túloldalon Wiltord és Dugarry küzd hiába.

15. perc:

Trezeguet kap túl hosszú indítást Dugarrytól: Sörensen felkapja a labdát a francia csatár elől.

18. perc:

Wiltord-Trezeguet passzok: Trezeguet előtt hasre esik Henriksen, de a csatár Sörensenbe lövia labdát, körülbelül 7 méterről.

19. per:

Barthez hátsó felét fagyasztja egy francia gyúró.

20. perc:

Zidane fejel a dán tizenhatoson belül: nagyon rosszul, körülbelül 7 méterre pattan a labda a kaputól.

21. perc:

Zidane kap zseniális passzt Vieirától, de a labdát nem tudja átvenni: sérült, és felbukik a tizenhatoson belül. Senki nem szabálytalankodott vele: egyszerűen nincs olyan állapotban, hogy gólt lőjön (egyelőre).

Vezetnek a dánok!

22. perc:

A franciák nyomása nem hatékony: a dán ellentámadás során Töfting jobbról ível be, a középen álló, lesen lévő dán csatár nem ér a labdához, a balról előretörő Rommedahl viszont hat méterről a tehetetlen Barthez mellett a kapuba talál. 1-0 Dánia javára!

30. perc:

Dugarry ível be balról, Trezeguet fejel, Sörensen a bal alsó sarok előtt megfogja a labdát. Marad a dán vezetés!

38. perc:

Zidane emel át a kapuson, de a kapun is. Labdája 22 méterről alig valamivel száll a bal felső sarok mellé. Zidane kötéssel a lábán játszik, de nem tud változtatni az eredményen.

43. perc:

Trezeguet elől szedi fel Sörensen a labdát, a tizenhatoson belül, körülbelül 9 méterre a kaputól. Hiába nyomulnak a franciák…

44. perc:

Wiltord lövését fogja a bal alsó sarok előtt Sörensen. Kiváló formában véd a dán kapus!

A félidőig már nem változik az eredmény, Dánia tartja az előnyét, és egyelőre biztos továbbjutónak tűnik.

Kezdődik a második félidő, francia kapufa

46. perc:

Candela emel, Sörensen fogja a labdát.

51. perc:

Desailly a jobbról beívelt beadást fejeli kapura, a labda a keresztléc és a jobb kapufa találkozási pontját találja el. Balszerencsések a franciák!

54. perc:

Dugarry helyére Cisse áll be. Cissének ez az ötödik meccse a válogatottban.

63. perc:

Wiltord lő fölé, hat méterről. Egyre elkeseredettebben támadnak a franciák – hiába.

Kettővel vezetnek a dánok

67. perc:

Tomasson negyedik góülját lövi a vébén! Grönkjaer-Tomasson összjátéka (akárcsak az uruguayiak ellen), Grönkjaer balról ad be, középen érkezik Tomasson, aki előzőleg lerántja Thuramot, és Barthez mellett lő a kapuba közvetlen közelről. (A bíró nem ítélt szabálytalanságot, a gól érvényes, a franciák szinte biztos, hogy kiesnek.)

71. perc:

Zidane ível be egy szabadrúgást: Poulsen fejeli szögletre a labdát.

71. perc:

Micoud jön be a pályára, Vieira helyére.

73. perc:

Cissé kap negyvenméteres átadást, közelről, jobbról lő, Sörensen, a dán kapus kezéről kipattan a labda, furcsán csavarodik, de elkerüli a hosszú sarkot, és szöglet következik. Szöglet után Treezeguet óriási kapufát lő. A franciáknak semmi sem sikerül.

80. perc:

Cissé lerúgja Grönkjaert. Ápolni kell az egyik legagilisabb dánt.

84. perc:

Egy dán támadás végén a francia oldalháló rezzen meg.

Kiestek a franciák!!!

A bíró lefújja a mérkőzést, és ezzel megszületett a világbajnokság legnagyobb meglepetése: kiestek a címvédő franciák. a gallok még gólt sem tudtak lőni a vébén, és mindössze egyetlen pontot szereztek Uruguay ellen. A dánok viszont továbbjutottak, nem kis részben Tomassonnak köszönhetően, aki minden dán meccsen lőtt legalább egy gólt. Négy találatával pedig felzárkózott a góllövőlista élén álló Klose mllé, aki ugyanennyiszer volt eredményes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik