Belföld

Tunézia-Belgium: 1-1 (végeredmény)

Wilmots góljával egy-nullára vezettek a belgák, de a tunéziaiak szabadrúgásból egyenlítettek, Bouzaiane révén. A belgák mezőnyfölényben játszottak, a tunéziaiak veszélyesebbek voltak a meccsen.

Belgium számára létfontosságú – a versenyben maradás szempontjából – hogy nyerjenek a nem túl erős tunéziai csapat ellen. A belgák ugyanis csak döntetlent játszottak Japánnal (amely azóta megverte az oroszokat), így a csoport második helyéért is küzdeniük kell! (A tunéziaiak egyébként azért gyengék, mert kikaptak az oroszoktól, márpedig az oroszokat – mint már említettük – megverték a japánok.)

Kezdődik a mérkőzés

1. perc:

A belga Wilmots lő gyengén kapura, Boumnijelnek nem okoz gondot a labda megszelídítése.

3. perc:

A tunéziai Melki lő nagyon messziről, nagyon messzire.

5. perc:

Timmy Simons lő húsz méterről jó két-három méterrel a tunéziai kapu fölé.

A tunéziai csapat – okulva az oroszoktól elszenvedett vereségből – a védekezésre koncentrál. A defenzív taktikához természetesen hozzátartoznak a gyors kontrák, amelyek a lomha belga védők miatt később akár komoly veszélyt is okozhatnak.

12. perc:

Verheyen tör előre: megzavarja a tunéziai védőket, akik a kapushoz passzolnak. Boumnijel viszont Verheyenre lövi a labdát, ő azonban nem tud mit kezdeni vele, majd felbukik a tizenhatoson belül. Nincs tizenegyes.

Vezetnek a belgák

13. perc:

Goor balról íveli be a labdát, branko strupar – a horvát származású belga honosított válogatott – fejeli az ötösről Wilmots elé, aki a kapus melett bepasszírozza a gólt! 1-0 a belgáknak, Wilmots pedig már második találatát szerzi a vébén. Edzőmeccsre hasonlít a belgák támadása, olyan könnyedén törték át a tunéziai védelmet.

Mégsem edzőmeccs: egyenlítenek a tunéziaiak!

Tunézia-Belgium: 1-1 (végeredmény) 117. perc:

Mégsem edzőmeccs: a tunéziaiak szabadrúgásból, 22 méterről, középről egyenlítenek. Bouzaiane a kapufa mellé lő félmagasan. De Vlieger kapus már vétett nagy hibát a japánok ellen, és most sem jeleskedik belga hálóőr. 1-1. Bouzaiane-nak ez az első válogatottbeli gólja! Soha jobbkor! (A szabadrúgást megelőző szituációban egyébként a tunéziaiak szintén gólt lőttek – Badra révén -, csak akkor a bíró belesípolt az akcióba, és ezt követte Bouzaiane egyenlítő lövése.)

19. perc:

Dzsaziri óriási helyzetben teszi a labdát a belga kapu mellé.

23. perc:

Goor öt méterről, egy tunéziai védőtől szorongatva a rövid sarok fölé-mellé suhint, a labda éppencsak elkerüli a kapufa és a keresztléc találkozását.

37. perc:

Trabelsi beadja, de az üres kapu előtt elmegy a labda, mert a többi tunéziai támadó lemarad a lövésről, illetve a háta mögé kapja a labdát.

45. perc:

Tunéziai szabadrúgás: Bouzaiane ível, Dzsaidi belefejel a labdába, három méterre a belga kaputól, de nem tudja a hálóba juttatni. Ezután Goor megtapossa Badrát, de még sárga lapot sem kap a kiállításgyanús megmozdulásért.

Kezdődik a második félidő

Tunézia-Belgium: 1-1 (végeredmény) 26. perc:

Dzsaziri ad be jobbról, Ghodhbane pedig néhány centivel a jobb kapufa mellé bombáz. A tunéziai játékos fantasztikus lövést eresztett meg, félfordulásból, a levegőben, kapásból lőtt 18 méterről. A vébé egyik legszebb gólja lett volna – ha bemegy…

8. perc:

Goor lövésébe veti bele magát Dzsaidi. Belga szöglet következik, amelyet Boumnijel üt ki az ötösről.

9. perc:

Dzsaziri üti meg van Buytent: a bíró megnézi a belga fogait, mind megvan, úgyhogy mehet tovább a játék. (Dzsaziri nem kap semmilyen büntetést.)

14. perc:

De Boeck, a belga védő lő fölé, 20 méterről.

19. perc:

Goor tör a tunéziai kapura, de belelövi a labdát Boumnijelbe, az afrikai hálóőrbe. A labdabirtoklás aránya a mérkőzés e szakaszában: 60-40 a belgák javára!

22. perc:

A tunéziai Gabsi helyett Sellimi jön be a pályára.

23. perc:

A tunéziai Trabelsi kap sárga lapot.

24. perc:

A tunéziai Melki kap sárga lapot. A tunéziaiak nemcsak a játékot tördelik…

27. perc:

Ebben a percben a legizgalmasabb tény: 61-39 a labdabirtoklás aránya. A tunéziaiak nem sokat látják a labdát, viszont ha náluk van, akkor csodálatos dolgokat művelnek. Egyébként a mérkőzés kezd unalomba fulladni.

28. perc:

Dzsaziri háromszor is becsúszva szereli ugyanazt a belga védőt (talán de Boeckot).

31. perc:

Van Buytent rántják le a tunéziai tizenhatoson belül, a bíró nem ítél semmit.

34. perc:

Melki fetreng a földön. A visszajátszásból kiderül: az időt húzza a tunéziai. Ha a szimulálásért sárgát kapna, akkor – ugye – ki kellene állítani…

38. perc:

Ben Achourt rúgják fel a belgák. Szabadrúgás 20 méterről, a belga kapuval szemben. Ghodbahne a sorfalba lő, ahonnan szögletre pattan a labda. A szöglet után Badra fejel fölé.

44. perc:

Nagyon gyenge belga lövés pattog ki az alapvonalon túlra…

46. perc:

Ghodbhane hatalmas lövését hárítja De Vlieger, a belga kapus.

48. perc:

Sonck lő kapura: lövése a bal felső sarok mellett hagyja el a játékteret. A bíró nem ítél szabadrúgást, pedig Sonckot rángatták a lövés közben. A túloldalon megint Ghodbhane lő – fölé.

Egyetérthetünk Urbányi Istvánnal: ez volt a vébé legrosszabb mérkőzése. Remélhetőleg már nem sokszor találkozunk e két unalmas csapattal. (Bocsánat a belga és tunéz drukkerektől.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik