Belföld

Oroszország-Tunézia: 2-0

Oroszország 2:0-ra nyert Tunézia ellen, miután a csereként beállt 18 éves Szicsov előbb gólpasszt adott Tyitovnak, majd tizenegyest harcolt ki. Szicsov a vb egyik nagy csillaga lehet, ha így folytatja.

Oroszország-Tunézia: 2-0 1Az orosz válogatott a szovjet csapat utódja, de persze ma már egészen más idők járnak, mint Blohinék idején. A jelenlegi orosz nemzeti tizenegy idegenlégiósokra alapozódik, őket egészítik ki az otthon, így például a Szpartak Moszkvában játszó csapatok sztárjai. Tunézia ugyanakkor fölényesen jutott ki a vébére, így nem szabad lebecsülni az észak-afrikai együttes erejét sem.

Kezdődik a mérkőzés

2. perc:

A kiugrásra készülő Beszcsasztnihot rúgják fel a tunéziai tizenhatos előtt. A szabadrúgást Karpin élesen lővi, a labdát Boumnijel tunéziai kapus üti ki.

4. perc:

Nyigmatullin fog egy lecsorgó labdát, amelybe a tunéziai középcsatár éppen csak belepöckölni tudott 5 méterről.

9. perc:

A tunéziai Badra lő az orosz kapu mellé – körülbelül 9 méterrel… Ugyanebben a percben a túloldalon Boumnijel fog egy gyenge, középre tartó orosz lövést.

Nem említettük eddig Dzsaziri (Jaziri) nevét, mert ő nem került helyzetbe. Ugyanakkor a mezőnyben ő az egyik legaktívabb tunéziai, aki az ukrán (de orosz válogatott) Onopkóval védővel szemben küzd a labdáért szinte minden egyes afrikai támadásnál.

Orosz helyzetek, és majdnem orosz öngól

Oroszország-Tunézia: 2-0 214. perc:

Szolomatyin lő 20 méterről: Boumnijel kiejti a labdát, de az utolsó pillanatban, másodszorra megfogja, a berobbanó Pimenov elől elorozva a játékszert. (Flash visszajátszás)

16. perc:

Pimenov ollózva próbálkozik 7 méterről, de Boumnijel fogja a nem túl erős labdát.

21. perc:

A mérkőzés legnagyobb helyzete: Kovtun és Nyikiforov egymásra rúgják a labdát, az előretörő tunéziai támadó, Gabsi elől próbálva menteni. A labda az orosz védőkről pattanva a jobb kapufa mellett néhány centivel hagyja el a játékteret. (Flash visszajátszás)

22. perc:

Izmajlov lő, Boumnijel védi az erős löketet, amely talán akkor sem találja el a kaput, ha nem ér bele a tunéziai hálóőr.

Oroszország-Tunézia: 2-0 327. perc:

Szemsov lerúgja az egyik legveszélyesebb tunéziai támadót, Dzsazirit (Jazirit). Az afrikai játékos megsérül, Szemsov jogosan kap sárgát. Dzsaziri nemsokára visszaáll, folytatja a játékot.

31. perc:

Tyitov beadását Beszcsasztnih próbálja megint ollózni, ám háttal állva a kapunak, inkább csak a magasba pörgeti a labdát, az ollózásig szinte “el sem jut”…

42. perc:

Boumnijel üti meg Pimenovot, miután lekapja a levegőből az orosz beívelést. Nem kap sárgát a tunéziai kapus, a bíró megpróbálja békíteni a két játékost.

Félidőben: 0-0

46. perc (1. félidő, hosszabbítás):

Karpin beadását Tyitov 12 méterről a tunéziai jobb kapufa mellé teszi. Ez legalább akkora helyzet volt, mint amilyenből az orosz védelem majdnem öngólt hozott össze a túloldalon, a 21. percben. Így aztán az eredmény 0-0 maradt a félidőre. (Flash visszajátszás)

Második félidő: hatalmas helyzetek mindkét oldalon

Oroszország-Tunézia: 2-0 4Hohlov áll be a szünetben Szemsov helyett.

47. perc:

Hohlov fejel jóval a tunéziai kapu mellé – Karpin beadásából.

51. perc:

Orosz szabadrúgás: Nyikiforov azonban fölé-mellé lövi. (Nyikiforov szintén ukrán, de orosz válogatott, akárcsak Onopko.) A szabadrúgás előtt Gabsi kap sárgalapot a tunéziaiak közül.

52. perc:

Ben Achour hatalmas erejű lövést ereszt meg, amely az orosz kapu mellett süvít el. Előtte éppen ő indította Dzsazirit, akit Kovtun ugyan lecselezett, de az orosz védőről éppen Ben Achour elé került a labda. (Flash visszajátszás)

55. perc:

Beszcsasztnih helyett Szicsov jön be a pályára. Időközben Nyikiforov mellé bombáz egy lövést.

56. perc:

Pimenov szöglet után félfordulatból a tunéziai kapu mellé lő.

Ezekben a percekben váltakozva alakulnak ki helyzetek mindkét kapu előtt. A védelmek egyre többet hibáznak, a szélsők mindkét csapatban aktivizálódnak, izgalmasabb a meccs, mint az unalmas első félidőben.

Oroszország-Tunézia: 2-0 5Vezetnek az oroszok!

59. perc:

Boumnijel rosszul dobja ki a labdát, az oroszok a tunéziai tizenhatoson belülre teszik a labdát, amely onnan Szicsov Tyitov elé teszi a labdát, aki hatalmas erejű lövést küld a kapura. Boumnijel beleér még, de nem tudja kitolni a jobb alsó sarokból. Így 1:0-ra vezetnek az oroszok. (Flash visszajátszás)

Még jobban vezetnek az oroszok!

63. perc:

A csereként beállt Szicsov – gólpassza után – tizenegyest harcol ki: elbukik a tunéziai tizenegyesen belül. A bíró büntetőt ítél, amelyet Karpin (az Észtországban született orosz) értékesít: 2:0. (Flash visszajátszás)

66. perc:

Dzsaziri próbálkozik ollózva, a gyenge erejű lövést Nyigmatullin védi, a másik oldalon Hohlov lő mellé.

Az oroszok fölényét jól jellemzi, hogy nemcsak két góllal vezetnek, hanem a 70. perc környékén a labdabirtoklás aránya 63 százalékos a javukra. a csereként beállt Szicsov pedig fantasztikus teljesítményt nyújt: a mindössze hármszoros válogatott játékos idén május 27-én szerepelt először a nemzeti tizenegyben, és egy gólt lőtt a mai napig. Szicsov 1983-ban született, és – egyelőre – otthon, a Szpartak Moszkvában játszik. De ott sem akárhogy: 12 meccsen 8 gólt lőtt a bajnokságban!

75. perc:

Az orosz tizenhatoson belül bukik el Dzsaziri. Ő sárga lapot kap, nem tizenegyest, pedig őt legalább úgy bántották, mint Szicsovot a túloldalon, és akkor büntetőt adott a bíró.

78. perc:

Nyikiforov áll bele egy tunéziai lövésbe. Az összeeső védőről Dzsaziri elé kerül a labda, aki jóval mellé lő.

85. perc:

Szicsov szerez labdát a tunéziai tizenhatoson belül: az üres kapu elé ível, de nem érkezik társ, kimarad a helyzet.

86. perc:

Dzsaziri megint elesik az orosz tizenhtoson belül. Most sem kap tizenegyest, de legalább újabb sárgát sem.

87. perc:

Szicsov lő kapura, a tunéziai hálóőr véd. Az eredmény ezután már nem áltozott, így az oroszok biztosan nyertek, elsősorban a zseniális Szicsovnak köszönhetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik