Belföld

Fokozott erőkkel a vezetéktolvajok ellen

24.hu
24.hu

2002. 05. 29. 13:13

[FN] Sikeres az az együttműködés, amelyet a Pest megyei rendőrség és az Elmű Rt. három hónapja kötött a villamosvezeték lopások és különféle rongálások visszaszorítására - hangzott el a szerdai tájékoztatón. Elhangzott: a vezetékek eltulajdonításából, illetve a transzformátor állomások olajának ellopásából keletkező károk helyreállítása évi 260 millió forintjába kerül a részvénytársaságnak. A rendőrségi együttműködéssel a bűncselekmények egy része megelőzhetővé vált, a lopások, rongálások száma pedig csökkent. Az esetek visszaszorítása érdekében a rendőrség és az áramszolgáltató társaságok a jogszabályok szigorítását sürgetik, a milliós károkat okozó tolvajokat ugyanis jelenleg gyakran csupán lopásért vonják felelősségre. Az Elmű olyan műszaki megoldások alkalmazását is tervezi, amelyek lehetetlenné vagy értelmetlenné teszik a lopásokat. Ilyen például száraz transzformátorok használata bizonyos helyeken, a transzformátorok olajleeresztő csonkjainak lehegesztése vagy az olaj szintetikus adalékkal keverése, hogy gépjárművek üzemeltetésére ne legyen alkalmas. A szakemberek egyébként úgy vélik, hogy a helyzetért felelősek a színesfém-hulladékot felvásárlók is, mert az eladók adatait sokszor nem írják fel, holott ez kötelességük lenne.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.