Belföld

A gazdasági tárca várományosa a terveiről

24.hu
24.hu

2002. 05. 17. 15:51

[FN, MTI] Az európai uniós csatlakozáshoz szükséges nemzeti fejlesztési terv, és egy ehhez kapcsolódó nemzeti fejlesztési intézet létrehozását tartja a gazdasági tárca egyik legsürgetőbb feladatának Csillag István, az SZDSZ miniszterjelöltje. A Pénzügykutató Rt. igazgatója elmondta: az intézetet a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) bázisán lehet kialakítani. Csillag véleménye szerint szükség lesz az MFB-ről szóló törvény módosítására, a szervezeti változások beindítására, valamint arra, hogy megvizsgálják, hová kell csatolni az MFB egyéb területeit. A Széchenyi-tervet, mint keretet továbbra is fenntartják, de a tervek szerint néhány változtatásra kerül sor. Így egyértelműbbé kívánják tenni, hogy melyik pályázattól mit várnak, hogy a felhasznált források mennyire váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, valamint azt, hogy a pályázók valóban teljesítették-e a pályázatban vállalt kötelezettségeiket. Az autópálya-építéshez szükséges forrásokat valószínűleg a költségvetés folyósítja majd.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.