Belföld

Vállalati kalandtúrák – mentsd meg a főnököt!

Az élmények és a veszély összekovácsolják az embereket. Erre alapozva egyre több cég kalandos tréningekre küldi alkalmazottait, akiknek vad vízű folyókon, civilizációtól messze kell megállniuk a helyüket.

Az outdoor tréningeken a résztvevőknek az erdőben, tisztáson, hegyekben kell feladatokat megoldaniuk. Az ilyenek népszerűsége egyre nagyobb a magyarországi cégek körében. Céljuk általában a csapatépítés, a kommunikáció és az együttműködés javítása. A feladatok között egyre izgalmasabbak szerepelnek, ma már a parázson járást is megtalálhatjuk egy-egy tréningcég repertoárjában.

Vállalati kalandtúrák – mentsd meg a főnököt! 1Ezek az extrém helyzetek olyan élményt adnak, melyeket utána senki sem felejt. A cégek ma már kifejezetten kalanddal egybekötött tréningekre is elküldik alkalmazottaikat, mondván: aki ilyen helyzetekben megállja a helyét, az a munkájában is hatékonyabb és jobb lesz. Arról, hogy az alkalmazottak osztatlanul rajonganának a kalandos próbatétel iránt, nem áll rendelkezésünkre megbízható kimutatás.

Ajándékba kapott egzotikus tréningNémetországban igazi egzotikus kalandtúrákra is lehetőségük van a cég alkalmazottainak. A vad, marokkói hegyekben szervezett túlélő tréningek vagy az észak-szaharai kalandozások sem ritkák a német szervezetfejlesztő cégek kínálatában. A trénerek általában pszichológusok, de orvosi mentőfeladatokra is kiképzik őket. A résztvevő alkalmazottak a nem mindennapos feladatok mellett a táj egzotikus szépségében is gyönyörködhetnek. Persze egy ilyen tréningnek megkérik az árát, hat résztvevő számára körülbelül 18 000 Euró, vagyis 4,5 millió forint.

Magyarországon az ár személyenként és naponta 400 ezer forinttól 1 millió forintig terjed. Nálunk ma felsővezetőknek vagy régóta együttműködő és eredményes csapatoknak szervez a cégük külföldre tréninget. Ezek azonban általában inszentív célúak, kevesebb a szervezetfejlesztő hatásuk. A megrendelők elsődleges célja a motiváció és az elkötelezettség növelése.

Leginkább a multinacionális cégek, de a jól menő közepes vállalatok is igényelnek ilyen szolgáltatást alkalmazottaik számára. Tréner is megy ugyan a csapattal, hogy az esti programokon segítse a hangulat javítását, de a szabadfoglalkozás tölti ki az utazás legjavát. Ezeknek a “tréning túráknak” is elengedhetetlen része a kaland, hogy a hazatérők élménye még nagyobb legyen. Afrikában sivatagi motorozás, dzsipes szafari emeli az adrenalinszintet. Ezeket a “tréningeket” nem követi utógondozás, legfeljebb egy közös fényképnézegetés a tréner vezetésével, egy-két héttel az utazás után, hogy az élményeket felelevenítsék.

Három az egyben

A klasszikus kalandprogramokra épülő outdoor tréningeken ma a magyar cégek alkalmazottai például raftingolhatnak, vagy túlélő túrán vehetnek részt. Ezeken megszokott életüktől olyan távol kerülnek, hogy magát az élményt sem felejtik el egyhamar. A kalandprogramok abban különböznek a klasszikus outdoor tréningektől, hogy nem minden feladat után van lehetőség az élmény megbeszélésére, a következtetések levonására.

Ezek a kalandos tréningek veszéllyel is járnak, fizikailag is megterhelők. Ezért sokáig ódzkodtak a megrendelők. Magyarországon vadvízi folyó hiányában nem is tudtuk, milyen lehet például egy rafting. Szlovéniába vagy Ausztriába kell egy ilyen élmény kedvéért elutazni. Egyre többen belevágnak. Tavaly körülbelül 10-15 ezer magyar vett részt rafting túrán szabad idejében.

“Egy cégnek szervezett rafting túrán természetesen kevesebb a klasszikus tréning elem, de itt maguk a feladatok nagyon erős csapatösszetartást és együttműködést kívánnak meg” – mondja Németh Zoltán, a Door Training Central Europe Kft. munkatársa. Egy 6-8 személyes hajóban pontos munkamegosztást kell kialakítaniuk az evezősöknek, különben nem jutnak messzire. A hajós társaknak muszáj mindenben egyetértésre jutniuk, és ennek megfelelősen viselkedniük. Ezek “három az egyben” tréningek, hiszen kommunikációs, csapatépítő és együttműködést elősegítő tréningek elemeit is tartalmazzák.

Vállalati kalandtúrák – mentsd meg a főnököt! 2Kalandos párhuzamkeresés

A 2-3 napos túrának általában van valamilyen kerete, ami az élményt még jobban erősíti. A résztvevők például képzeletben nem egy cég alkalmazottai, hanem egy viking törzs tagjai, akiknek őseik nyomát kell felfedezniük a folyó mentén. Az első napon többen vannak egy hajóban, a második napon már csak ketten eveznek együtt. Ez még szorosabbra fogja az egymástól való függést. “A túravezetők nem avatkoznak bele a csapatok életébe, messziről figyelik őket. Hagyják, hogy egyedül birkózzanak meg a feladatokkal. Veszélyesebb helyzetekben természetesen rögtön segítenek”- ecseteli Németh Zoltán.

A résztvevőknek nemcsak a vadvizű folyón kell úrrá lenniük, a túravezetők további izgalmas feladatokkal látják el őket. Embert kell kimenteniük a vízből, vagy a folyó egyik oldaláról egy kötél segítségével kell átjuttatniuk hajójukat a másik oldalra. “Ezeken a tréningeken általában félnaponta lehet összefoglalni az átélt eseményeket”- mondta Németh Zoltán. Miután megbeszélik az evezés során tapasztalt érzéseket és gondolatokat, megpróbálnak párhuzamot vonni a vállalati élettel, hogy ott is tudják használni a tapasztalatokat.

Itthon is túl lehet élni

Vállalati kalandtúrák – mentsd meg a főnököt! 3A túlélő túrák mellett a hazai pálya szól. A cég munkatársai nem utaznak külfölde, mivel a túlélés egy magyarországi erdőben éppolyan izgalmas, mint külföldön.

Ezeken a tréningeken a civilizáció hiánya jelenti a kihívást. Olyan környezetben, ahol a sátor luxus és az öltözködésre érdemes órákat szánni, más szabályok uralkodnak. A cég munkatársai egymásra vannak utalva, a terepen mindenki egyenlő. Az itt kitűzött feladatok éppolyan élményt jelentenek, mint egy rafting túra.

Sok szkeptikus szervezetfejlesztő szerint az ilyen típusú outdoor tréningeknek nincs hosszú távon hatásuk, mivel erősen az élményhez kötődnek, mely a cég hétköznapjaiban könnyen elfelejtődik. A tanulás szerintük itt kevésbé lehetséges, mint a többi tréningen. A kalandtúrák sikeressége és hatása nagyban múlik persze a tréneren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik