Belföld

A Széchenyi-terv tőkemozdító hatása

24.hu
24.hu

2002. 04. 25. 09:23

A Széchenyi-terv tavalyi nyertes pályázatainak megítélt 118,9 milliárd forint állami támogatással együtt 463 milliárd értékű beruházás valósul meg. A támogatások átlagos tőkemozdító hatása négyforintnyi. Ám vegyes a kép. A vállalkozáserősítő programok az egy forint állami támogatással együtt 5,9 forintnyi fejlesztési forrást mozgósítottak, a bérlakás-építési program 1,4 forintnyit. A második leghatékonyabb program (4,5 forinttal) a regionális gazdaságfejlesztési, a harmadik (3,6 forinttal) az energiatakarékossági, a negyedik (3,4 forinttal) a turizmusfejlesztési. Az alprogramok hatékonysága között is óriási az eltérés. A vállalkozáserősítő programon belül 201 milliárd forintos összértékkel vezet a versenyképes beruházásokat támogató pályázat. A 2235 nyertes mintegy 19,9 milliárdos támogatást kapott, s az egységnyi támogatás átlagosan több mint tízszeresnek megfelelő beruházást eredményez. [Világgazdaság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.