Belföld

Kisebb változtatások a főváros fejlesztési koncepicójában

24.hu
24.hu

2002. 04. 04. 09:37

A budapesti városfejlesztési koncepcióhoz érkezett szakmai észrevételek alapján néhány területen átdolgozzák , illetve kiegészítik a dokumentumot, amely várhatóan júniusban kerül a fővárosi közgyűlés elé - jelentette be szerdán Demszky Gábor főpolgármester. A négy év alatt elkészült koncepció felvázol egy nagy távlatú, 30-40 éves jövőképet, és egy ezen alapuló hosszú távú, 15 évre szóló stratégiát. Schneller István főépítész kifejtette: az elmúlt hetek szakmai vitafórumain elsősorban az élhető város kialakításával kapcsolatos részeket ítélték erősítendőnek a hozzászólók. A tervezettnél nagyobb hangsúlyt kell kapnia a környezeti állapot javításának, elsősorban újabb zöld területek kialakításának. Ki kell használni azt a különleges lehetőséget, amelyet a "rozsdaövezet" jelent. [Világgazdaság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.