Belföld

Kiss Kiss (Bang Bang) – Filmajánló

Rendkívül jópofa kis katyvasz a Kiss Kiss (Bang Bang). Már a címe is bohókás filmet sejtet. És valóban. A mű úgy járkál keresztül-kasul a mereven elhatárolt műfajokon, mint kísértet a házfalon. Mert ha azt mondom: thriller, nem mondok teljesen igazat.

Kiss Kiss (Bang Bang) – Filmajánló 1Thriller-paródia? Meleg. Thriller-paródia-melodráma-nevelődésregény? Forró. Ezzel már csak az a baj, hogy bár a definíció alighanem pontos, még sincs semmi értelme, mint ahogy a Mátrix műfaját is felesleges volt a videkazettán úgy feltűntetni: cyber-sci-fi-kungfu-akcióthriller. A Kiss Kiss (Bang Bang)-et látni és szeretni kell, mert apró hibái még vonzóbbá teszik, csakúgy, mint fitos orrú fruskát a szeplők.

Megfáradt, öregedő bérgyilkos Felix (Stellan Skarsgard), aki szép csendben kíván nyugdíjba vonulni. Persze az otthonülést nehezen bírja. Ezért aztán vállalja, hogy gondját viseli egy gazdag üzletember negyvenéves, gyermeklelkű fiának, Bubbának (Chris Penn zabálnivaló). Miközben Bubba napok alatt boldog, teljes életet élő felnőtté válik, Felix fejvesztve menekül bérgyilkos kollégái elől. Azok ugyanis nem szeretik, ha valaki csak úgy ukmukfukk kilép a bizniszből.

Mindenkinek ajánlható, bolondos film ez, igazi habókos különlegesség.

Kiss Kiss (Bang bang), 2000. Színes, angol film, 87 perc. Rendező: Stewart Sugg, operatőr: Tony Pierce-Roberts. Főszereplők: Stellan Skarsgard, Chris Penn, Paul Bettany, Allan Corduner. Forgalmazza a Másképp Alapítvány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik